Hlavní obsah

Policie zadržela dívku, která v jihlavském kině natáčela film o Jacksonovi

– Jihlava

Jihlavští policisté ve čtvrtek zadrželi dívku, která si v místním kině natáčela na mobilní telefon film This Is It. Snímek pojednává o zkouškách zpěváka Michaela Jacksona na sérii koncertů, kterou měl absolvovat v Londýně. Jackson v černu v 50 letech náhle zemřel. O zadržení dívky informovala Alice Rychlinková z distribuční firmy Falcon.

Článek

"O případu jsme okamžitě informovali i kancelář České protipirátské unie, další postup je již v rukou orgánů činných v trestním řízení," dodal ředitel Falconu Jan Bradáč. Zadržená dívka si film natáčela v jihlavském multikině Cinestar. Personál multikina ji přitom odhalil a sledoval. Návštěvnici nechal, aby film zhlédla celý. Mezitím informoval policii, která dívku při odchodu z kina zadržela. Dívka se k činu přiznala.

O film je podle Rychlinkové v českých kinech nebývalý zájem. Film bude v distribuci pouhé dva týdny a při jeho uvedení se poprvé realizoval systém dlouhodobého předprodeje. Již před premiérou si vstupenky koupilo nebo rezervovalo přes 80 000 diváků.

"Vzhledem k mimořádnému zájmu jsme očekávali, že se nějaké pokusy o nelegální záznam filmu objeví. Každý, kdo se o nahrávání v kinech pokouší, si ale musí být vědom, že porušuje autorský zákon, dopouští se trestného činu a za své jednání ponese následky," varoval Bradáč.

Snímek This Is It, který poskytuje pohled na umělcovu kariéru a obsahuje rozhovory s některými z Jacksonových nejbližších přátel a spolupracovníků, budou promítat jen dva týdny také kina po celém světě. Fanoušci zpěváka, který ve věku 50 let náhle zemřel 25. června na zástavu srdce, mají možnost vidět popového krále ve snímku ve vysokém rozlišení a s digitálním zvukem. Poté by se měl objevit na nosičích.

Reklama

Související témata:

Související články

Dva týdny loučení s králem popu

Na pouhé dva týdny vstoupí ve středu do kin na celém světě film This Is It, sestříhaný ze záznamů posledních zkoušek a záběrů ze zákulisí příprav posledního...

Výběr článků

Načítám