Hlavní obsah

Dálnice D1 na Prahu je už od rána uzavřena

Právo, Novinky, ČTK, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Dvě vážné dopravní nehody zkomplikovaly a zastavily provoz na D1 na 207. kilometru ve směru na Vyškov a 208,5. kilometru v opačném směru na Prahu. První nehoda se stala v noci, hořel při ní kamión a provoz směrem na Vyškov byl zastaven. Nad ránem v opačném směru na Prahu havaroval další kamión, jeden člověk při neštěstí zemřel. Kamión zůstal ležet přes všechny pruhy a policie musela dálnici uzavřít.

Článek

Policie dopravu odklání mezi 209. a 210. kilometrem. Před uzavírkou po druhé nehodě se tvoří dlouhé kolony. Práci záchranářů a policie komplikují především neukáznění řidiči, kteří zablokovali i obslužný pruh dálnice. Při nehodě zemřel řidič kamiónu, který zůstal zaklíněn ve voze.

"Je to kvůli motoristům, kteří blokovali prostřední jízdní pruh dálnice a znemožňovali záchranářům i hasičům dostat se rychle na místo neštěstí," uvedl mluvčí jihomoravské policejní správy Pavel Šváb. Těžce zraněný třiačtyřicetiletý řidič byl při vyprošťování celou dobu při vědomí a komunikoval se záchranáři. Ti mu podávali kyslík a léky.

"Po velice náročném vyproštění, které trvalo skoro tři hodiny, se pacientův stav rapidně zhoršil," uvedla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová. Po neúspěšné resuscitaci museli lékaři konstatovat smrt.  

Jihomoravští policisté odhadují, že dálnice bude uzavřena minimálně do odpoledne. Novinkám to řekl Pavel Šváb z krajského policejního ředitelství. Těsně před místem nehody je navíc dopravní omezení, před nímž se také tvoří kolony.

Server dopravních informací uvedl, že se při první nehodě po půlnoci srazilo osobní auto s nákladním a vozy začaly hořet. Policie dopravu odkláněla přes prostor čerpací stanice. Jedna osoba měla být po neštěstí v šoku, jinak se karambol obešel bez vážnějšího zranění. Provoz byl po nočním incedentu do rána obnoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám