Hlavní obsah

Dvouletá dívka z Plzně zkolabovala po požití pervitinu, rodiče jsou narkomani

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dvouletá dívka, která je od pátku hospitalizována v plzeňské fakultní nemocnici po kolapsu organismu, měla v sobě pervitin. Zjistili to lékaři při rozboru její krve a moči.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Jak se droga dostala do těla dítěte, které následkem toho zkolabovala, prověřují policisté. „Oba rodiče jsme vyslechli. Poté byli propuštěni,“ potvrdila mluvčí krajského policejního ředitelství Jana Václavová.

Na těle dívky lékaři nenašli žádné známky vpichu. Rodiče se přiznali, že dcera se mohla k pervitinu dostat doma, oba jsou totiž narkomani.

Podle jejich verze dítě dostalo drogu do sebe, když rozžvýkalo cigaretový filtr, přes který si drogu rodiče filtrovali před její aplikací. To odpovídá i šetřením kriminalistů v bytě. Nasvědčuje to tomu, že šlo o nedbalost.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů,“ upřesnila mluvčí.

Zda budou oba rodiče ve věku 25 a 31 let obviněni z trestného činu, zatím policisté nerozhodli. Z nemocnice již přišla dobrá zpráva, dívka je mimo ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám