Hlavní obsah

Po střetu kamiónu s fabií na dálnici D8 dva mrtví a jeden těžce zraněný

Novinky, ČTK, Petr Nový, Radek Plavecký
Praha
Aktualizováno

Po tragické nehodě na 11. kilometru byla v úterý ráno uzavřena dálnice D8. Před odbočkou na Kralupy nad Vltavou ve směru na Prahu se srazilo osobní auto s kamiónem. Jeden člověk zemřel, další tři byli zraněni, provoz směrem na Prahu byl zastaven. Po převozu do nemocnice zemřel další zraněný.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Práce na odstranění nehody na dálnici.

Článek

„Přesná příčina nehody není zatím známa, policisté neštěstí stále vyšetřují,“ řekla Novinkám mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Podle jejích informací se srazil maďarský kamión se Škodou Fabie, ve které cestovali čtyři cizinci.

„V osobním voze jeden člověk zemřel na místě, další dva byli těžce zraněni, jeden utrpěl lehčí zranění,“ doplnila mluvčí. Podle pozdějí informace policie zemřel další člověk v nemocnici.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Přečerpávání cisterny

Hasiči začali kolem poledne přečerpávat tekutou látku z cisterny. Podle velitele zásahu Jana Hadrbolce by čerpání a následné vyproštění vozu mohlo trvat zhruba do 14 hodin. „Záleží, zda se nevyskytnou nějaké problémy,“ řekl na místě Právu Hadrbolec.

Police také upřesnila informace o obětech. Na místě zemřel jeden člověk z nabourané fábie a další podlehl zraněním při převozu do nemocnice. Nehoda se nejspíš stala tak, že fábie byla v odstavném pruhu a řidič kamiónu do ní zezadu narazil.  

Kamión měl podle prvotních informací převážet jedovatý anilin. Tuto informaci ale hasiči nepotvrdili. "Jedná se o látku, která se přimíchává do stavebních materiálů. Není naštěstí nebezpečná," řekl Právu mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

Nákladní auto skončilo mimo vozovku, osobní automobil zůstal havarovaný v pravém jízdním pruhu. Dálnice je ve směru na Prahu uzavřena už od 18. kilometru, kde musejí řidiči sjet na exitu Nová Ves. Policie odklání dopravu po staré pražské silnici II/608. Před místem nehody se tvoří kolony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám