Hlavní obsah

Sekačka amputovala dvouletému chlapci nohu

Veltrusy
Aktualizováno

Ve Veltrusech na Mělnicku v neděli zahradní sekačka amputovala dvouletému chlapci nohu. Vrtulník jej převezl do nemocnice v Praze-Motole. Pravou nohu se lékařům nepodařilo zachránit. Levou nohu lékaři dítěti operovali a podle všeho o ni nepřijde, řekla mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Chlapec měl amputovanou levou dolní končetinu v oblasti kotníku," potvrdila Novinkám mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková, s tím, že dítě mělo také sečné zranění na patě pravé nohy.

Mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek řekl, že v kritickou chvíli travní motorovou sekačku řídila pětiletá sestra zraněného hocha. Bratr jí pak údajně vběhl do cesty.

Dispečerky do příjezdu záchranářů rodině po telefonu radily, jak zastavit krvácení a jak sterilně zajistit a ledovat amputát, aby i ho mohli záchranáři transportovat do nemocnice. Chlapec byl při převozu helikoptérou při vědomí.

Policie zjišťuje, zda nešlo o těžké ublížení na zdraví s vážnými následky.

Podobné neštěstí se stalo tento týden ve středu na Přerovsku. Motorová sekačka tam vážně zranila tříletého chlapce, jemuž lékaři museli amputovat pravou ruku. Těžce zraněné měl také obě nohy. Se sekačkou pracoval na pozemku u rodinného domu otec dítěte, chlapec se dostal pod žací lištu sekačky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám