Hlavní obsah

Za tragickou havárii u Rymic může opilý řidič, tvrdí policie

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Z ublížení na zdraví s následkem smrti obvinili v pátek policisté 28letého muže z Bystřice pod Hostýnem. Je podezřelý ze zavinění středeční nehody u Rymic na Kroměřížsku, při níž zemřeli tři mladí lidé. Právo o tom informovala mluvčí zlínského policejního ředitelství Jana Bartíková.

Článek

Obviněný byl pravděpodobně řidičem havarovaného automobilu, sám utrpěl lehké zranění. Po ošetření ho lékaři propustili z kroměřížské nemocnice ve čtvrtek odpoledne.

„Policisté ho poté zadrželi, vyslechli a propustili. Zvažovali návrh na uvalení vazby, od toho ale upustili. Podle státního zástupce nehrozí, že by se vyhýbal trestnímu stíhání a nehrozí, že by ovlivňoval svědky,“ uvedla Bartíková.

Obviněný popírá, že auto před nehodou řídil právě on. Důkazy však svědčí proti jeho tvrzení.
mluvčí policie Jana Bartíková

Dodala, že policisté zjistili, že před jízdou pil alkohol. Orientační zkouška v nemocnici po nehodě ukázala hodnotu 1,89 promile. Pokud se to laboratorními testy prokáže, rozšíří policisté obvinění o ohrožení pod vlivem návykové látky. Muži, kterého kriminalisté navíc znají jako uživatele drog, hrozí trest tři až deset let vězení.

Obviněný ovšem popírá, že auto před nehodou řídil právě on. „Důkazy však svědčí proti jeho tvrzení,“ zdůraznila Bartíková.

Vůz Renault Mégane havaroval ve středu kolem druhé hodiny ráno. Ve vraku nalezly smrt dvě devatenáctileté dívky z Holešova a osmnáctiletý mladík z Bystřice pod Hostýnem. Krátce před nehodou řidič neuposlechl výzvu hlídky městské policie k zastavení. [celá zpráva]

Strážníci uviděli záblesk a vyjeli k hořícímu vozu

Strážníci totiž na kamerách zjistili, že osádka vozu rozbíjí v centru Holešova lahve. Dotyční pak nasedli do automobilu a ujížděli z města. Na výzvu hlídky nereagovali, řidič naopak přidal plyn a jel směrem na Rymice.

Strážníci vozidlo se svým slabším vozem dále nepronásledovali, ale po chvíli uviděli záblesk a vyrazili k hořícímu automobilu. Řidič Renaultu ve vysoké rychlosti nezvládl průjezd mírnou zatáčkou a po více než třicetimetrovém smyku havaroval mimo vozovku.

Auto bočně narazilo do pomníku obětem druhé světové války a převrátilo se na střechu. Jedna z dívek zemřela na místě, o život dalších dvou pasažérů bojovali záchranáři marně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám