Hlavní obsah

Popálená dívka z Vítkova je opět v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zdravotní stav popálené dívky z Vítkova se opět zhoršil. Podle lékařů je kritický. Dívka, které v sobotu budou dva roky, utrpěla 19. dubna při žhářském útoku na dům romské rodiny rozsáhlé popáleniny až třetího stupně na 80 procentech těla.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dům ve Vítkově byl po požáru stržen.

Článek

"Můžeme říct, že stav dítěte je opět kritický," vysvětlil mluvčí ostravské fakulní nemocnice Tomáš Oborný. Dodal, že zhoršení zdravotního stavu souvisí především s reakcí těla na tak rozsáhlý šok. "Dosud byl stav vážný až velmi vážný," uvedl.

Malá dívka byla při požáru nejvíce zraněna. Utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně na 80 procentech těla. V ostravské fakultní nemocnici už podstoupila řadu operací. Další ji ještě čekají. Lékaři postupně odstraňují mrtvou tkáň a snaží se jí nahradit kožními štěpy.

Stále neznámí žháři na domek devítičlenné romské rodiny zaútočili v noci na 19. dubna. Do domu vhodili tři zápalné láhve s benzínem. Při následném požáru byli tři lidé zraněni, nejvážněji právě dvouletá dívka. Její matka i otec také skončili v péči popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice. Před časem ale byli oba propuštěni do domácího léčení.

Zápalnými lahvemi někdo těžce zranil dvouletou holčičku ve VítkověVideo: ČTK

:. Zápalnými lahvemi někdo těžce zranil dvouletou holčičku ve Vítkově. Zdroj: ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám