Hlavní obsah

Policie v Praze pátrá po mentálně postiženém Němci

Praha

Policisté v Praze pátrají po mentálně postiženém, nemocném Němci, který se v sobotu v metropoli ztratil. Muž musí pravidelně brát léky, hovoří pouze německy a v Praze se nevyzná.

Foto: ČTK

Antonius Beckfeld

Článek

Pohřešovaný muž, který do Prahy přijel se zájezdem tělesně postižených lidí, byl naposledy viděn v sobotu kolem 18:00 před hotelem Slavia, kde výprava bydlela. Beckeld je mentálně postižený, trpí epilepsií a dalšími chorobami. Musí pravidelně užívat léky, bez kterých je ohrožen jeho život, ty však v době, kdy se ztratil, neměl u sebe. Neumí se orientovat, není soběstačný a hovoří pouze německy. Prahu nezná, nemá zde žádné přátele ani jiné kontakty.

Ztracený turista je asi 184 centimetrů vysoký, střední postavy, má řídké šedivé vlasy téměř s pleší, oválný obličej s hustým knírem a modré oči. Naposledy byl oblečen do černého trička s béžovým nápisem CZECH, tříčtvrtečních modrých džínsů a béžové baseballové čepice s modrým nápisem Praha. Na nohou měl černé sandály, na krku zavěšené černé sluneční brýle s růžovou šňůrkou a na rukou náramkové hodinky modré a černé barvy. U sebe nemá žádné doklady ani finanční hotovost.

Muž se špatně pohybuje, chodí v předklonu a kulhá na obě nohy. Má kardiostimulátor a vlastní průkaz kardiaka. Špatně artikuluje, hovoří v krátkých větách a je závislý na pomoci druhé osoby.

Případné informace o pohřešovaném cizinci mohou lidé sdělit na telefonní čísla 974 854 101, 974 854 330 nebo na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám