Hlavní obsah

Před porodnicí se žena propadla sklem do sklepa

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Šedesátiletá žena se ve středu kolem desáté hodiny dopoledne propadla do čtyři metry hluboké jámy před porodnicí v krajské Nemocnici T. Bati ve Zlíně. Po dopadu utrpěla zlomeniny obou dolních končetin, záchranáři ji převezli na úrazové oddělení.

Článek

„Údržbáři nemocnice odkryli kovovou škrabku na boty před vstupem do porodnice, aby ji vyčistili. Chtěli také čistit prostor pod škrabkou, který byl zcela zanesený,“ popsala mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Nikdo z údržbářů ovšem údajně nevěděl, že dno prostoru pod škrabkou tvoří pouze skleněná výplň a pod ní je otevřený prostor do suterénu.

Policisté zajišťují stopy na místě, kudy šedesátiletá žena propadla před porodnicí ve Zlíně do sklepa.

FOTO: Foto Policie ČR Zlín

„Nic netušící návštěvnice nemocnice do odkrytého zaneseného prostoru vkročila. Sklo prasklo a paní se propadla čtyři metry hluboko. Záchranáři ji pak vyprostili vpustí ze sklepa,“ doplnila Bartíková.

Případ na místě převzali kriminalisté, kteří budou zkoumat míru zavinění konkrétních osob. „Bojím se domyslet, co se mohlo stát. V těchto místech projdou denně stovky lidí a mezi nimi i spousta maminek a tatínků s novorozeňaty v náručí,“ zdůraznila Jana Bartíková.

Přestřelka nemocnice s policií

Událost v nemocnici nečekaně rozpoutala přestřelku mezi vedením nemocnice a zlínskou policií. „Likvidace události probíhala nestandardním a nesprávným způsobem. Zdravotníci byli přizváni až naposled,“ sdělil ředitel nemocnice ve Zlíně Petr Pšikal.

„Také vyšetřování neprobíhalo z našeho pohledu řádným způsobem. To znamená, že například vůbec nebyli osloveni zástupci nemocnice, na jejímž území se událost stala. Celou záležitost řídila Policie ČR, aniž by kohokoliv z vedení nemocnice informovala,“ napsal Pšikal.

Neupřesnil přitom, zda vedení nemocnice bylo vůbec vlastními pracovníky o události informováno. Ve 13.30 hodin nebyla o události ještě ani informována radní Zlínského kraje pro zdravotnictví Hana Příleská.

„Dovídám se to od vás, i když nemocnice má povinnost o mimořádných událostech informovat,“ sdělila Právu. Jiné podrobnosti, ani k okolnostem nehody a zdravotnímu stavu zraněné ženy vedení nemocnice neposkytlo.

„Vyšetřování případu pádu ženy do čtyřmetrové hloubky u porodnice v areálu Baťovy krajské nemocnice probíhá naprosto standardně,“ napsala v reakci na vyjádření nemocnice mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

„Pro Policii ČR je v prvních chvílích vyšetřování nejdůležitější provést neodkladné a neopakovatelné úkony. Vyšetřování bude probíhat několik dní a budou samozřejmě vyslechnuti i zástupci Baťovy krajské nemocnice. Informace zveřejněné v tiskové zprávě Baťovy krajské nemocnice nás mrzí. Věříme, že jde pouze o důsledek neznalosti věci a stresové situace,“ doplnila Bartíková.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám