Hlavní obsah

VIDEO: Ve školce se válela použitá stříkačka, dítě se škráblo

Novinky, rei
Ústí nad Labem

Na sousedství kontaktního centra pro drogově závislé v Ústí nad Labem doplatila v areálu přilehlé školky holčička, která tam dochází. Při hře ji totiž jeden její malý kamarád poranil injekční stříkačkou, kterou našel na hřišti školky. Dívka utrpěla škrábnutí na obličeji a její rodiče mají před sebou půl roku strachování, zda je v pořádku. Tak dlouho totiž bude trvat, než se vyhodnotí všechny testy.

Článek

Injekční stříkačka patřila s největší pravděpodobností některému z klientů střediska pro drogově závislé, které sídlí jen několik metrů od mateřské školky. O tom, že nalézt injekční stříkačku v blízkosti kontaktního centra není problém, se přesvědčil štáb televize Prima, který jednu objevil hned po pár minutách.

Rodiče se bouří, s umístěním kontaktního centra v bezprostřední blízkosti dětí nikdy nesouhlasili. „Já vím, že je třeba pomoct těmto lidem, ale určitě ne blízko mateřské školky,“ řekla jedna matka.

Ústecký primátor Jan Kubata si chce pozvat ředitelku centra a jednat o tom, aby se přemístilo jinam. Šéfka centra s návrhem ale nesouhlasí. Primátor rovněž plánuje nechat vyšetřit, zda případně nepochybili zaměstnanci školky.

Rodiče malé Vivien mezitím prožívají muka. „Mám veliký strach, obrovský - to se nedá popsat, protože je to několik měsíců čekání. Nedej bože, aby se prokázala žloutenka, HIV nebo něco podobného,“ řekl její otec. Provedení veškerých testů potrvá půl roku.

Podle krajské hygienické stanice ale tento případ není v Ústeckém kraji nijak neobvyklým. Jen za poslední týden se tam o injekční stříkačku poranilo pět lidí. Naštěstí ve většině případů k nákaze nedojde.

Reklama

Výběr článků

Načítám