Hlavní obsah

Lupič přepadl obsluhu na pražských veřejných záchodcích

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skutečně drsnou službu zažila v neděli večer obsluha veřejných záchodků ve vestibulu metra Můstek na Václavském náměstí. Ženu obsluhující zdejší zařízení asi v osm hodin večer přepadl ozbrojený čtyřicetiletý lupič z Prahy 4.

Článek

„Útočník nejdříve vykopl na záchodech jednu z výplní dveří a pak na obsluhující toaletářku vytáhl nůž. Ta ale na svou obranu použila pepřový sprej a tím se zachránila. Muž se dal na útěk,“ řekl Právu ředitel městské policie v Praze 1 Miroslav Stejskal.

Daleko však neutekl. Přivolaní strážníci, kteří podle Stejskala dorazili na místo už během tří minut, ho totiž začali okamžitě pronásledovat. „Hlídka od napadené obsluhy zjistila přesný popis pachatele a okamžitě vyrazila na ulici po něm pátrat. Štěstí také bylo, že jsme mohli využít strážníků z dalších stanovišť,“ sdělil Stejskal.

Strážníkům také podle jejich ředitele přálo štěstí, protože zanedlouho našli nedaleko záchodků ve vestibulu u telefonní budky odhozený nůž a pak si jeden ze strážníků sloužící na mobilním stanovišti poblíž Vodičkovi ulice všiml muže, který odpovídal popisu hledané osoby. Dotyčný se navíc při spatření hlídky dal okamžitě na zběsilý útěk. „Strážníci ho však vzápětí dostihli, a protože byl agresivní, nasadili mu pouta. Na policejní služebně v Krakovské ulici, kam zadrženého předvedli, pak útočník, nadýchal bezmála 2,5, promile alkoholu.

Proto byl převezen na záchytnou stanici na Bulovce,“ dodal Stejskal s tím, že případem se nyní zabývají policisté z obvodního ředitelství Praha I. Ozbrojenému čtyřicátníkovi teď hrozí za útok na toaletářku a ničení vybavení záchodků několikaletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám