Hlavní obsah

Žena z Ostravy týrala manžela, vykázali ji z bytu

Novinky, Alžběta Trousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policisté v Ostravě vykázali z bytu osmatřicetiletou ženu, která podle nich dlouhodobě týrala svého čtyřicetiletého muže. V úterý ji obvinili z trestného činu ublížení na zdraví. Žena na konci února hodila po manželovi kuchyňský nůž, který se muži zabodl do stehna. Právě po tomto činu ji policie vykázala z domu.

Článek

"Matce při útoku zřejmě nevadila ani přítomnost dětí, dvanáctileté dcery a osmnáctiletého syna," řekla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Právě syn zavolal policisty.

Manželka svého o dva roky staršího muže napadla během únorového nedělního dopoledne ve chvíli, kdy se vrátil z nákupu a v kuchyni ukládal nakoupené věci.

Policisté ženu zatkli, měla pozitivní zkoušku na alkohol, nafoukala 2,11 promile. Policisté ji odvezli na záchytku. Ale i poté, co vystřízlivěla, odmítla vypovídat, proč na muže zaútočila.

Manžel souhlasil s tím, aby byla žena stíhaná. Vyšlo najevo, že jej napadla už dříve. Loni v září po něm hodila dokonce čtyři nože, jeden ho zranil na noze a zranění mu musel ošetřit lékař. Už tehdy policisté ženu z domácnosti vykázali.

Policisté mohou agresora vykázat ze společného obydlí na 10 dní. V drtivé většině se to týká můžů.  Za loňský rok muselo společné obydlí načas nedobrovolně opustit 668 mužů a 13 žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám