Hlavní obsah

Zloděj na radnici v Kdyni sebral kartu a ukradl peníze z účtu města

Právo, pab
Kdyně

Zavedení denního limitu pro hotovostní výběr peněz z účtu města se radním v Kdyni na Domažlicku velice vyplatilo. Nebýt tohoto omezení, tak by jim po nočním vloupání z úterý na středu do budovy městského úřadu nezbyla na kontě ani koruna. Zloděj ukradl platební kartu, našel pinkód a ještě tu noc z bankomatu hned vedle radnice vybral peníze.

Článek

„Byla to naštěstí částka jen v řádech desítek tisíc korun, kterou máme stanovenu jako denní limit. Víc peněz se mu přes kartu získat nepodařilo,“ řekla tajemnice městského úřadu Dagmar Bauerová.

Podle ní musel jít zloděj najisto. „Věděl, kde je sejf. Kromě platební karty ukradl ještě menší hotovost z příruční pokladny,“ pokračovala tajemnice.

Jak je možné, že se pachatel dostal k pinkódu, nechtěla tajemnice příliš komentovat. „Prostě na něj přišel,“ řekla pouze.

Zloděj se do objektu stojícího přímo na náměstí dostal násilím. „V budově nemáme žádný alarm. Ještě donedávna jsme sousedili s policejním oddělením, takže nebyl důvod k instalaci zabezpečovacího zařízení,“ uzavřela Bauerová.

Po pachateli pátrají policisté. Na místě činu zajistili stopy, které budou vyhodnocovat kriminalističtí experti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám