Hlavní obsah

Po mase pro tygry se nyní ztratil automat pro králíky

– OSTRAVA
Právo, Aleš Honus

Automat pro krmení králíků ukradl z areálu ostravské zoologické zahrady neznámý pachatel. Informovala o tom v úterý policie. V krátké době jde už o druhý kuriózní případ, kdy se zvířatům v zoo ztratilo krmení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V únoru ukradl zloděj ze skladu zoo téměř půl tuny hovězího masa. Jako pachatele policie asi po týdnu určila bývalého zaměstnance, který se krádeží údajně mstil za propuštění z práce.

Tentokrát je motiv pachatele pravděpodobně jiný - z areálu zoo si odnesl jeden z poměrně objemných automatů, ve kterých si mohou návštěvníci zahrady za pětikorunu nakoupit hrst granulí pro králíky.

„Krmení zvířat je v naší zoologické zahradě velmi oblíbené. Abychom zabránili tomu, že návštěvníci krmí zvířata nevhodnou stravou, jsou jim k dispozici u výbězích některých zvířat zdravotně nezávadné granule, které si mohou koupit v automatech,“ uvedla mluvčí zoologické zahrady Šárka Bartáková.

Dodala, že pachatel automat zřejmě ukradl kvůli penězům, které návštěvníci dovnitř během víkendu naházeli.

Na krádež přišel personál zoo při doplňování krmiva do automatů. Pracovníci zoo nyní přemýšlejí, jak by se dalo podobným krádežím zabránit a zda půjde automaty lépe zabezpečit. „Neznámému pachateli hrozí až dva roky vězení,“ uvedl mluvčí policie Petr Svoboda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám