Hlavní obsah

V Karlových Varech hořela plnírna hasicích přístrojů

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Popáleniny třetího stupně na rukou a na obličeji způsobil v pátek po 13. hodině požár 54letému vedoucímu dílny na plnění hasicích přístrojů v Karlových Varech - Hůrkách. Škody na zařízení dílny a na dílně samotné dosáhly podle její majitelky Emílie Bežové řádově statisíců korun. Příčiny vzniku požáru jsou v šetření.

Článek

„Důvody vzniku požáru jsou zatím v šetření,“ uvedl na místě požáru Právu velitel hasičského zásahu Jiří Buček. „Jeden muž, který se hasícími přístroji snažil požár uhasit, musel být převezen do karlovarské nemocnice s popáleninami třetího stupně na rukou a obličeji,“ pokračoval Buček, podle kterého bylo v objektu v době vzniku požáru pět osob.

„Nikomu dalšímu se nic nestalo,“ doplnil. „Požár vznikl asi deset minut poté, co odešli dělníci firmy na svačinu, a to nad stříkací kabinou, v které se plní hasící přístroje,“ konstatoval velitel hasičského zásahu, podle kterého se oheň rychle rozšířil z prostoru nad zmiňovanou stříkací kabinou do podkroví a na střechu.

„Byl to hrozný fofr,“ popisoval jeden ze zaměstnanců firmy průběh požáru. „Nemohli jsme jít dovnitř hasit, protože všude byl hustý dým,“ dodal druhý. „Zatím nikdo neví, jak k tomu požáru mohlo dojít, protože náš vedoucí, který byl první u ohně, je v nemocnici. Mohlo to ale chytnout v odvětrávacím potrubí, kde jsou filtry, v nichž se zachycují prach z barev. Jestli tam přeskočila jiskra z motoru odsávání, tak by mohlo ten požár jedině vzniknout,“ spekulovali zaměstnanci firmy před hořící dílnou.

„Hasiči už chtěli odjet, že je požár uhašený, ale dílna ve střeše opětovně chytla, takže se museli vrátit,“ ukazoval jeden z nich.

„Škody nedokážu zatím přesně určit, ale určitě půjdou do řádově statisíců korun,“ uvedla majitelka firmy Emília Bežová. „Nejenom,že jsou ohořelé prakticky všechny střešní trámy, ale nevratně poškozené jsou také stroje v dílně,“ prozradila. Kvůli požáru policie uzavřela na zhruba dvě hodiny silnici do Hůrek z hlavního tahu od Prahy. Ulice v Hůrkách byly totiž plné hasičských zásahových vozidel, takže nebylo možné projet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám