Hlavní obsah

Ve zlínském bazénu utonul osmnáctiletý student

– ZLÍN • Aktualizováno
Právo, Jiří Růžička

Osmnáctiletý student utonul v pátek hodinu před polednem v bazénu městských lázní ve Zlíně. Spolu se spolužáky a učitelkou vyrazili v poslední den školy před vánočními dny volna na hodinu plavání namísto vyučování.

Článek

„Bezvládného těla pod vodou si všimla jedna z návštěvnic, která rovněž plavala v bazénu a okamžitě zalarmovala pomoc,“ informovala Právo mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. „Plavčík se snažil oživovat chlapce ještě před příjezdem záchranářů, ale nepodařilo se to jemu ani profesionálům,“ sdělila Bartíková.

Jak Právo zjistilo, studenti přišli do bazénu ze Střední průmyslové školy polytechnické - Centra odborného vzdělávání ve Zlíně, kde také studoval dotyčný mladík. Po události, kdy již bylo jasné, že došlo k úmrtí, sedělo několik mladých lidí, spolužáků ze školy tiše ve vestibulu lázní. Nikdo z nich se však nechtěl k události vyjadřovat, zaznělo jen, že to byl normální zdravý kluk. Událost nechtěl komentovat ani nikdo z vedení lázní. Podle informací Práva zde takový případ utonutí nepamatují.

Policisté začali prověřovat, za jakých okolností mohlo k utonutí dojít. „Kriminalisté místo ohledali a vyslechli všechny svědky, včetně ženy, která měla dozor, i plavčíka bazénu,“ upřesnila Bartíková.

Ředitel školy Jiří Lacina odmítl případ jakkoli komentovat. „Byl jsem na místě. Byli tam všichni, ředitel bazénu, kriminálka, záchranáři, a už mu nikdo nepomohl. Co víc k tomu mám říct,“ sdělil ČTK.

„Přesnou příčinu smrti kriminalisté neznají, určí ji až soudní pitva. Případ dále vyšetřujeme,“ řekla v podvečer Právu Jana Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám