Hlavní obsah

Střešní krytiny: Plechová střecha – ano, či ne?

Novinky, SATJAM, s.r.o.

Chystáte se na renovaci střechy a stále nevíte, jakou krytinu zvolit? Plánujete stavbu nového domu a přemýšlíte, jak a kde ušetřit z plánovaného rozpočtu? Nezapomínejte, že šetřit by se nemělo na nesprávných místech a na nesprávných materiálech…

SATJAM Rapid je střešní krytina, která svým vzhledem připomíná falcovanou krytinu.

Článek

Střecha je koruna domu – celkově dotváří jeho vzhled a chrání ho před nepříznivými povětrnostními podmínkami. Střecha je navíc neustále vystavena vysokým teplotním rozdílům, slunečnímu záření a dalším nepříznivým vnějším vlivům. A právě proměnlivé počasí způsobuje vrásky mnoha majitelům nemovitostí. Ti totiž přemýšlejí, zda jejich střecha odolá náporům větru, krup, deště či sněhu. Nejen krytina, ale třeba i sněhová přikrývka dosahují značné hmotnosti, která zatěžuje nosnou konstrukci krovu a namáhá obvodové stěny stavby. Právě proto volí čím dál tím více lidí kvalitní a lehké střešní krytiny, které směle konkurují klasickým páleným a betonovým taškám.

SATJAM, s.r.o.

Přemýšlíte o novém zastřešení a stále nevíte, které zvolit?

Rádi byste našli střešní krytinu, která bude skvěle vypadat a zároveň vás finančně nezruinuje? Máme pro vás tip! Obliba plechových střech v České republice stále roste! Doba jde dopředu a s ní i technologie, které se při výrobě ocelových a hliníkových krytin používají. Určitě byste měli vědět, že kvalitní a dobře namontovaná plechová střecha vydrží po celé generace a odolá i nepříznivým větrným podmínkám.

Jaké jsou tedy hlavní výhody plechové střechy?

  • nízká hmotnost (10krát až 20krát lehčí oproti betonovým a páleným taškám)
  • příznivá cena
  • moderní vzhled
  • velký výběr barevných variant a povrchových úprav
  • odolnost proti nepříznivým vlivům počasí
  • rychlost realizace střechy

Vybírat krytinu lze také podle jiných kritérií, než jsou její vlastnosti, výhody či montáž. K té správné volbě vám může pomoci i vaše estetické cítění, či cenový rozpočet a míra odolnosti střešní krytiny vůči nejrůznějším vnějším vlivům. Velmi univerzální použití, včetně nadčasového vzhledu, nabízejí bezpochyby plechové krytiny SATJAM, jejichž mnohanásobná plus přesvědčí nejednoho nerozhodného zákazníka.

SATJAM, s.r.o.

Proč právě plechová střecha?

Její nespornou výhodou je především její hmotnost. Lehké hliníkové a ocelové střechy nezatěžují krovy, takže se hodí i do vyšších nadmořských výšek, kde přes zimu na střechách leží vysoké vrstvy sněhu. Díky své nízké ceně a vysoké kvalitě jsou tyto střešní krytiny také oblíbenou volbou při výstavbě nových domů. Plechové střechy v současné době patří mezi nejvyhledávanější řešení střešního pláště. Dalším velkým plusem kovových střech je i jejich pokládka. Ta  je mnohem rychlejší a méně fyzicky náročná než u běžných tašek. Za krátkou dobu můžete mít zrekonstruovanou střechu kvalitní krytinou, u které máte jistotu, že vám do domu nezateče. Pokládání této střechy je opravdu velice rychlá a jednoduchá záležitost a zkušený klempíř položí tuto krytinu za pár dní.

SATJAM, s.r.o.

Střecha je korunou domu – na co dát při výběru pozor?

Přemýšlíte-li o rekonstrukci střechy, přihlížejte při jejím výběru na klimatické podmínky, kterým bude vystavena, nadmořskou výšku a charakter dané stavby.

Rozhodli jste se pro koupi kovových střešních krytin a potřebujete poradit s výběrem? Zaměřte vaši pozornost zejména na:

  • provedení jednotlivých ochranných vrstev
  • garantovanou životnost
  • renomovaného výrobce, který kvalitu dokládá i nadstandardní zárukou
  • komplexnost nabídky prvků systémové střešní konstrukce (prvky pro krytí hřebene, prvky pro bezpečný pohyb atd.)

Stále hledáte kompromis mezi kvalitní a cenově dostupnou střechou? Už nemusíte! Více informací naleznete ZDE!

Výběr článků

Načítám