Hlavní obsah

Jak jsem přes Zonky získal peníze za tři hodiny?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřeboval jsem refinancovat nevýhodnou půjčku a vybral jsem si Zonky. P2P platformu, kde lidé půjčují lidem s lepším úrokem, než jaký by dostali v bance. Bez zbytečných poplatků a průtahů. Příběh pro investory jsem měl napsaný za 180 vteřin a půjčka byla zafinancovaná do 3 hodin od jeho vyvěšení na tržišti. Dnes vám prozradím, jak na to.

Zonky.cz

Článek

Silný příběh - poloviční jistota úspěchu

Když od Zonkyho dostanete nabídku s výší úroku, je na vás napsat příběh, který umístíte na online tržiště. Tam je samozřejmě příběhů hromada, ten váš musí být trefa do černého. Zaujměte investory něčím netradičním, originálním. Zrovna dnes jsem na Zonkym viděl příběh psaný stylem „Byl jednou jeden chasník“ a jednoduše mě bavilo to číst. A nejen mě. Investoři byli z pohádky na větvi, a i když do takového ratingu třeba běžně neinvestují, udělali kvůli skvělému příběhu výjimku.

Ani refinancování není suchařina

Když se na Zonkyho obracíte kvůli refinancování, nemusí to být jen nuda, kterou všichni četli už tisíckrát. Je dobré uvést, kolik platíte a kolik budete platit po refinancování. Jaké máte výdaje, příjmy… A na co třeba použijete ušetřené peníze. Servírujte investorům příběh na zlatém podnose. Vaši půjčku rychle zafinancují a taky u nich budete mít dobré jméno.

Líná huba, holé neštěstí

Mluvte, mluvte, mluvte. Investoři se rádi ptají, protože je prostě zajímá, jak to s vámi je. A tak můžou chtít vědět, kolik máte dětí, kolik je vám let a jestli třeba plánujete splatit půjčku dřív, než jak máte nastavenou dobu splácení. Rychlou reakcí na jejich dotazy si zajistíte i rychlou finanční podporu. Ani se nenadějete a vaše půjčka bude zafinancovaná.

Jedna fotka za 1000 slov

Zdá se to jako banalita, ale i obrázek hraje důležitou roli u vaší půjčky. Na tržišti musíte být vidět. Chcete půjčit na auto? Najděte si netradiční obrázek vozu vašich snů a umístěte jej k půjčce. Chcete refinancovat? Nebojte se přeškrtnout vaši stávající půjčku, dáte tak investorům jasně najevo, že od vaší banky dáváte ruce pryč. Jednoduše zvolte takový obrázek, který nejenže dobře vystihne účel vaší půjčky, ale hlavně zaujme na první pohled.

Je Zonky čas

A jedna rada nakonec. Takový můj tajný tip. O půjčku můžete žádat kdykoliv, stejně tak umístit váš příběh na tržiště. Ale abyste zvýšili své šance na úspěch, doporučuju volit konec měsíce. Investoři jsou taky jen lidi a čekají na výplatu. Po 20. dni v měsíci už mají zaplacené účty a rádi si pošlou nějakou tu korunu na Zonky. Do 25. dne v měsíci je navíc splatnost většiny půjček, takže peníze, které se investorům vrátí, pravděpodobně otočí v jiné půjčce. Třeba právě v té vaší.

David Michálek, klient a investor na Zonky

Mrkněte se na úvěrovou kalkulačku nebo si o Zonky.cz (www.zonky.cz) přečtěte víc. Můžete taky napsat šéfce služby na lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Nebo každý pracovní den od 8 do 18 h volat zákaznickou linku na čísle 800 449 999.

Výběr článků

Načítám