Hlavní obsah

Banky končí. Nahradí je Apple a Google, myslí si mladí Američani

Bankám zvoní umíráček. Alespoň podle průzkumu mezi deseti tisíci mladými Američany. Většina z nich předpokládá, že své finanční záležitosti bude v budoucnu řešit přes Apple, Amazon nebo Google spíš než s bankou.

Zonky.cz

Článek

Sedmdesát procent mladých Američanů raději chodí k zubaři než do banky. Vyšlo to z průzkumu Millenial Disruption Index, který zkoumal, jaké obory budou v budoucnu čelit největšímu tlaku na změnu. Třicet tři procent z deseti tisíc lidí, kteří se průzkumu zúčastnili, si myslí, že v budoucnu nebudou banky vůbec potřeba.

My jsme sami zvědaví, jak to bude s bankami vypadat – s institucemi, které zamrzly v čase. Klienty, kteří chtějí půjčit, hodnotí podle zastaralých pravidel. Nevšimly si, že se společnost proměňuje, že lidé častěji střídají zaměstnání, cestují a plní si sny. Jste pro ně moc mladí, staří, nebo nezávislí? Nebo máte jiný podobný problém, který vám banka vyčíslí v podobě úrokové sazby? Zkuste Zonky (www.zonky.cz).

Zonky nabízí lidem možnost půjčovat si peníze mezi sebou prostřednictvím internetu a osvobodit se tak od diktátu bankovních i nebankovních institucí. Propojuje investory s momentálně volnými prostředky a jednotlivce, kteří si chtějí půjčit. A protože banky jsou v Česku mimořádně drahé, Zonky funguje pro obě dvě zúčastněné strany za několikanásobně výhodnějších podmínek. Lidem, kteří mají volné finanční prostředky a chtějí je rozumně zhodnocovat, nabízí tohle „komunitní financování“ vyšší úrok, než jaký by dostali na jakémkoli spořicím účtu. Lidem, kteří si peníze potřebují půjčit, zase dává nižší úrok než banky. Obě skupiny Zonky jednoduše propojí, zařídí formality a pohlídá právní náležitosti. Místo rigidních statistických údajů představujeme příběhy. A za každým z nich je člověk, kterému investoři pomáhají splnit jeho sny, tužby a potřeby.

Amatérský fotograf si pořídil nový foťák, manažer vyměnil nečekaně zemřelé auto za nové, ilustrátor koupil iPad, prodejce stepařských bot zásoby, policista cyklokrosové kolo, student angličtiny certifikovanou zkoušku, další člověk vysněnou dovolenou. Spoustě lidí pomohl Zonky splnit své cíle, rozjet vlastní projekty nebo refinancovat půjčky u bank, které nyní splácejí výhodněji a přitom stejně zodpovědně. Důvěra mezi lidmi je totiž hodnota, kterou v žádné bance neuznávají. Suma sumárum je Zonky naprosto transparentní služba, jejímž využitím pomáháte měnit svět (nejen) finančnictví, tak jak jsme ho doposud znali. Na férový a odpovědný jak ke klientům, tak k investorům. Nehrozí v něm žádné skryté poplatky, sankce nebo miniaturním písmem vytištěné nečitelné podmínky. Schválně se podívejte na www.zonky.cz a posuďte sami.

Výběr článků

Načítám