Hlavní obsah

Mámo, k moři už ne! Cesty za poznáním s dětmi jsou nový trend

Novinky, AOF

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do školy půjde až za půl roku, ale už dnes ví, že Bavorsko je větší než Česko, a že Zvoník bydlel na věži katedrály Notre Dame. Šestiletý Marián totiž Bavorsko i Paříž procestoval. Je na čase, aby české rodiny vyměnily nudu u moře za poznání.

I s předškolními dětmi můžete cestovat za poznáním pohodlně a zábavně

Článek

„Spousta rodičů se i dnes při představě, že se s dětmi vláčí někde v zahraničním velkoměstě, spíše vyděsí. Je o ale škoda, protože jste-li dobře připraveni, cestování s dětmi za poznáním pro ně může být hodně poučná zábava. Jsem přesvědčená, že odvážných rodičů, co pro svoje děti chtějí něco víc, bude přibývat,“ říká Kateřina Mikulková, maminka dvou synů a zakladatelka portálu Travelove.cz, který umožňuje plánovaní cest za poznáním samostatným cestovatelům, párům i právě rodinám.

Zásadou číslo jedna pro cestování s dětmi za poznáním je dobrá příprava, vhodné aktivity a přiměřené tempo. Pokud jste byli jako mladí a bezdětní zvyklí vyrazit s krosnou, improvizovaně přespávat a projíždět křížem krážem jeden kraj za druhým, na tento styl cestování s dětmi skutečně zapomeňte.

Jeden ze zážitků na cestě do Bavorska: hledání fosilií

„Cesty s dětmi připravuji tak trochu pro sebe, protože vím, jaká je to dřina, naplánovat několikadenní poznávací cestu tak, aby se obešla bez nepříjemných překvapení,“ usmívá se Kateřina. Na webu rodiče vyberou v dané destinaci aktivity, které chtějí s dětmi zažít, ať už je to vaření s místním, piknik v parku nebo prohlídka zajímavých míst.

Jeden ze zážitků na cestě do Bavorska: hledání fosilií

Travelove všechny tyto aktivity zamluví, zarezervuje i ubytování, a sestaví osobní tištěné průvodce pro rodiče s přesným itinerářem a všemi potřebnými informacemi, aby na cestě nemuseli nic pracně dohledávat. Děti dostanou svého vlastního průvodce plného her, hádanek a obrázků, které se vztahují k místu dovolené.

Rodiny si mohou naplánovat speciálně připravené cesty vhodné pro děti do Paříže, Říma, Barcelony, ale i do Bavorska s Legolandem nebo po Moravském krasu.

Výběr článků

Načítám