Hlavní obsah

Pohledové lité podlahy jsou v módě

Pokaždé originální je litá podlaha z cementového potěru Cemflow v pohledové variantě. Ať už vyberete přirozeně šedou nebo barevnou variantu potěru, stane se podlaha nadčasovým prvkem interiéru. Jedinečnost podlaze dodává viditelné kamenivo nejrůznějších odstínů, ale také zpracování podlahy, která ve výsledku může být matná, polomatná nebo lesklá.

CEMFLOW Look podlaha v interiéru

Článek

Přirozená a pokaždé originální je litá podlaha z litého cementového potěru CEMFLOW v pohledové variantě Look. Stává se trvalým prvkem nadčasového interiéru a kromě toho do sebe navždy vtiskne místo a den, kdy byla realizována. Nalijete-li stejnou podlahu podruhé, nikdy nebude stejná. Tuto jedinečnost jí dodává viditelné drobnější a hrubší kamenivo nejrůznějších odstínů a kombinací, s oblými či ostřejšími tvary a jeho celkový vzhled, jež se v různých částech republiky liší, ale také samotné zpracování podlahy.

CEMFLOW Look podlaha v interiéru

CEMFLOW Look je pohledový litý cementový potěr. Může být přirozeně šedý nebo, dle přání zákazníka, i ve vybraném barevném odstínu, který podtrhne jeho strukturu. Pohledové cementové potěry CEMFLOW Look jsou technologicky tvořeny jednak svým složením, velmi kvalitně provedenou pokládkou, zpracováním a ošetřováním samotného potěru.

CEMFLOW Look podlaha v interiéru

Jak je vidět, litá podlaha je s trochou nadsázky živý materiál, jehož konečný vzhled nelze už z technologického hlediska předem přesně určit. A to je právě kouzlo originality. U plně probarvených variant potěru jsou využívány speciální pigmenty. Ty obarví cementovou složku směsi, zatímco kamenivo si uchovává svůj jedinečný vzhled.

CEMFLOW Look podlaha v interiéru

Kromě plně probarvených litých cementových potěrů existuje také varianta, kdy je povrchová barevná vrstva nastříkaná až na finální litou podlahu. Díky tomuto postupu je možné obarvit litou podlahu v koupelně dozelena, obývací pokoj domodra, předsíň mít třeba žlutou a kuchyň přírodní, což by u plně probarvené podlahy nebylo technicky možné. Použitím nástřiku lze navíc vytvořit na lité podlaze loga, což je oblíbené zvláště u komerčních prostor. Speciální nástřik se vpije do vrchní vrstvy podlahy a probarví ji. Nevýhoda této technologie se projeví při mechanickém poškození podlahy, kdy na vás při proražení povrchové barevné vrstvy vykoukne šedá.

CEMFLOW Look podlaha v interiéru

Přírodní, šedou variantu CEMFLOW Look mohou obdivovat Pražané v Café Lajka na Letné nebo v Bílkově vile na Hradčanech. Osvědčený partner zrealizoval pro zájemce netradiční vzorkovnici, a to parkovací stání u betonárny člena skupiny Českomoravský beton, TBG Metrostav na pražském Rohanském ostrově. Každé z nich je realizováno z jiného materiálu, kromě jiného je tu barevný beton a barevný litý cementový potěr CEMFLOW Look.

CEMFLOW Look podlaha v interiéru

CEMFLOW Look se hodí pro novostavby i pro rekonstrukce, včetně prostor s vyšší vlhkostí, jako je historická zástavba nebo suterény. Lze jej realizovat i v prostorách s plánovaným podlahovým vytápěním. Finální povrch lité podlahy je hladký, pevný a podobá se vzhledově materiálu teracco. Finální povrchové vrstvě podlahy dodávají hladkost a lesk cykly broušení a leštění, které následují po úplném vyzrání litého potěru. V budoucnu může toto stále oblíbenější architektonické řešení dokonce nahradit používání dlažeb, či litých finálních stěrek, stejně jako je tomu v zahraničí.

CEMFLOW Look podlaha v interiéru

K litým podlahám nabízí skupina Českomoravský beton zdarma technické poradenství a konzultace. Zkušení odborníci vám pomohou v rámci servisu zákazníkům s výběrem vhodného materiálu a skladbou podlahové konstrukce. V případě zájmu zprostředkují kontakt na prověřenou realizační firmu pro pokládku lité podlahy na klíč.

Podrobné informace a kontakty jsou dostupné na produktovém webu www.lite-smesi.cz nebo na www.transportbeton.cz.

CEMFLOW Look podlaha v interiéru

Výběr článků

Načítám