Hlavní obsah

Velmi povedená novinka na mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně

Novinky, TDZ Turn s.r.o.

Společnost TDZ Turn s.r.o., jeden z nejvýznamnějších dodavatelů vertikálních soustruhů, představila na tradičním strojírenském veletrhu svůj nový produkt horizontální soustruh série HLC. Stroj vzbudil zaslouženou pozornost.

TDZ Turn s.r.o. - specializovaný dodavatel vertikálních a horizontálních soustruhů

Článek

Horizontální soustruhy série HLC jsou po vertikálních soustruzích série VLC druhým produktem společnosti TDZ Turn s.r.o. Soustruhy HLC jsou velmi robustní stroje s délkou obrábění od 2 metrů po 12 metrů a průměrem obrábění až 3 metry. Stroj vystavený na veletrhu měl délku obrábění až 4 metry a oběžný průměr 1,3 metru, byl vybaven řídicím systémem a pohony Siemens, náhonem rotačních nástrojů a dalším užitečným příslušenstvím pro zvýšení jeho funkčnosti a přesnosti obrábění.

Unikátní produkt od specializovaného dodavatele

Čím jsou soustruhy série HLC tak výjimečné? Není to standardní malý soustruh, jakých jsou v českých strojírenských firmách tisíce. Jedná se o těžký obráběcí stroj, kterých naopak mnoho není, určený pro obrábění mohutných dílců. Vždyť vystavený stroj, který patří spíše mezi menší ze série HLC měl úctyhodné rozměry 8 metrů délky, 3 metry hloubky a 3 metry výšky. Zákazník má na výběr mezi klasickým provedením bez řídicího systému nebo může být stroj vybaven řídicím systémem. Stejně jako u vertikálních soustruhů série VLC je i u této série preferován řídicí systém Siemens, typický pro evropské dodavatele, ale na přání může být stroj vybaven také řídicím systémem FANUC, kdy je však nutno počítat s vybavením stroje transformátorem, větší spotřebou a většími dodatečnými náklady. TDZ Turn s.r.o. je specializovaný dodavatel vertikálních a horizontálních soustruhů, který umí zákazníkovi nabídnout to, co chce a potřebuje.

Vystavovat stroj na specializovaných veletrzích? Rozhodně ano.

Setkali jsme se s názorem, že se v dnešní době nevyplatí na veletrzích vystavovat. Zástupci společnosti TDZ Turn s.r.o. tento názor nesdílí. Jestliže má společnost co nabídnout, navíc nový, speciální a dobrý produkt, měla by jej veřejnosti ukázat a určitě je to přínosné. Fakt, že vystavovaný stroj byl během veletrhu prodán, tento názor potvrzuje.

Související témata:

Výběr článků

Načítám