Hlavní obsah

Vysoké teploty zvyšují riziko dehydratace hlavně u dětí

Novinky, Sodastream

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto vítá každý s nadšením a zejména děti si konečně užijí tolik vytoužené dny volna plné pohybu v přírodě a všemožných rošťáren. Právě rostoucí teploty však kladou vyšší nároky na doplňování tekutin, bez nichž by došlo k dehydrataci organismu a dalším nepříjemným následkům.

Naučte je dodržovat pitný režim – možností je dost

Článek

Věděli jste například, že zatímco dospělým se doporučuje denně vypít 2,5-3 litry tekutin, dětský organismus má potřebu tekutin větší, protože je tvořen větším podílem vody, než organismus dospělého člověka?

Zvláště u dětí je proto třeba důsledně hlídat  - nedostatek tekutin může způsobit v průběhu dne únavu, bolesti hlavy, vyčerpanost či nepozornost, dlouhodobě i onemocnění ledvin.  „Nalít“ do dítěte dostatek tekutin je však mnohdy nadlidský úkol a nejedna maminka hledá způsob, jakým by správný pitný režim dítěte zajistila. Ideálním řešením je udělat z pití samozřejmou, pravidelnou a zábavnou činnost, na kterou si dítě zvykne mnohem snadněji. Proč to nezkusit třeba s pomocí kouzelných draků?

Do kin právě přichází druhý díl úspěšného filmu Jak vycvičit draka.

Pokud jste měli tu čest s prvním dílem, určitě tušíte, že i dvojka slibuje kopu zábavy, leteckou akrobacii na křídlech draků a jedno velké vikingské dobrodružství. Hlavní hrdinové filmu, mladý Viking Škyťák a jeho věrný  dráček Bezzubka se však neobjeví pouze na filmovém plátně. Můžete je najít i v kouzelných dračích truhlách Sodastream. Kromě kultovních výrobníků sodovky totiž obsahují i tři zbrusu nové dračí příchutě a tři originální vikingské lahve pro přípravu i skladování limonády. A právě dračí limonády vám nesnadný úkol pravidelně zásobit dítě tekutinami usnadní.

S dračí výbavou je pak dodržování správného pitného režimu hračka. Výbornou limonádu si totiž připravíte sami doma během několika sekund a zvládne ji opravdu každý. Stačí si zvolit intenzitu bublinek a příchuť a za pár sekund je hotovo. Pokud vaše dítko preferuje ovocnou chuť, zkuste třeba pravý Dračí lektvar ze zeleného jablíčka, Dračí pomerančovou krev, Dračí oheň z lesních plodů nebo Černého draka s colou a višní. Kouzelnou limonádu pak už jen naservírujte z pravých vikingských lahví a severský rituál je hotov.

Netřeba dodávat, že na vodu i limonády v PET lahvích můžete s klidem zapomenout, protože teď už je skutečně potřebovat nebudete - čerstvý osvěžující drink přesně podle vaší chuti se prostě s kupovanou limonádou nedá srovnávat. K dobrému pocitu přispěje i fakt, že úsporou PET lahví chráníte přírodu. A to ocení nejeden drak.

Výběr článků

Načítám