Hlavní obsah

Tipy pro výběr plastových oken a dveří

Novinky, BOHEMIA PLAST GROUP s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výměna starých oken a dveří za moderní plastová je v dnešní době velmi častým krokem mnoha domácností. Důvody jsou zcela logické. Nová plastová okna nejenže zkrášlí vzhled celé stavby, ale hlavně mají pro objekt hned několik pozitivních vlastností.

Nízkoenergetický dům Unhošť

Článek

Nová plastová okna a dveře mají vyšší tepelně-izolační i zvukově-izolační schopnosti. Plast je materiál, který si dokáže udržet své vlastnosti a kvalita oken a dveří je dlouhodobá. Před samotným výběrem je ale zapotřebí si o oknech a dveřích zjistit několik základních parametrů. Ty nejdůležitější jsme rozdělili do sedmi následujících bodů.

1.      Kvalita profilů

Kvalita profilů je pro vlastnosti oken velmi důležitá. Plastové profily totiž tvoří hlavní konstrukci nových oken i dveří. Zajišťují nejen jejich odolnost proto poškození, ale mají vliv i na jejich izolační vlastnosti. Kvalita materiálu je důležitá, ale stejně tak je důležité i provedení profilů a počet komor. Profily s více komorami dosahují lepších izolačních vlastností. Ale záleží také na velikosti a rozmístění komor v profilu.

2.      Typ okna

Každá stavba je svým způsobem originální a pro každou stavbu se tedy hodí jiné typy oken. Důležitými parametry při volbě typu je šířka obvodového zdiva a typ zdiva. Zda se jedná o cihlovou stavbu nebo dřevostavby. Se správným výběrem by vám vždy měla poradit firma a nabídnout vám také odpovídající model.

RD Průhon Kladno

3.      Česká výroba

Vždy si zjistěte, kde jsou okna vyráběna. I české firmy, které nabízí prodej a montáže nových oken mohou nabízet zboží například z Polska, které svou kvalitou nejsou na takové výši. Některé firmy sice okna vyrábí, ale třeba z polských profilů. To je třeba si zjistit. Čeští výrobci oken jsou schopni dodržet kvalitu a na nová okna máte dlouholetou záruku. U polských výrobků se v případě poškození záruka uplatňuje jen velmi těžko.

4.      Sklo a kování

Typ skla má také velmi výrazné vlastnosti na izolační vlastnosti oken. Standardním vybavením jsou v dnešní době již izolační skla. Mohou být dvojskla nebo trojskla. Prostor mezi skly může být vyplněn speciálním plynem nebo může být na skle nalepená izolační folie. I výroba kování je důležitá. Ta má vliv zejména na pohodlné ovládání oken a dveří a jejich funkčnost.

5.      Reference

Tento bod je spojen s kvalitou výrobce. Vždy si o výrobci a vyráběném typu okna zjistěte maximální možné informace. Reference jsou pro správný výběr velmi důležité.

6.      Certifikáty

Správně a kvalitně vyrobená okna by měla vždy disponovat certifikáty, které dokazují jejich kvalitu a splnění zákonných podmínek. Důležitý je zejména ISO 9001.

7.      Nevybírejte podle ceny

Pokud jste si přečetli předcházející body tak je vám jasné, že vybírat okna podle ceny je neuvážené. Podezřele nízká cena nikdy nevěstí nic dobrého. Vždy se vyplatí investovat do kvality.

RD Průhon Kladno

Výběr článků

Načítám