Hlavní obsah

Videa si „střílí“ z biatlonu, Soukalová na antidopingové zkoušce

Novinky, Hamé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český biatlon prožívá díky úžasnému dešti medailí, vrcholícím v Soči, nejlepší období v historii. Popularita Gabriely Soukalové, Ondřeje Moravce a dalších reprezentantů je tak velká, že fanoušci hrdiny houfně podporují natáčením amatérských videí.

Biatlonová reprezentantka Gabriela Soukalová

Článek

Jedním z nejpopulárnějších biatlonových videí je dílo dvou studentů z Jilemnice, Bohdany Augustinové a Jana Kodejše, které nazvali Tajemství českého biatlonu. Video se vtipně snaží odhalit příčiny fenomenálních úspěchů českých reprezentantů v posledním období. Z českého reprezentačního týmu si tak trochu „střílí“. Nadšené tvůrce videí nezastavilo ani to, že letos bylo bohužel v tuzemsku sněhu pohříchu málo.

Chcete vědět, na co jedou čeští biatlonisté? A zajímá vás, jak se chová Gabriela Soukalová na antidopingové zkoušce a jak zní taková norština? Pak se na toto video podívejte.

Toto video se líbilo také samotným biatlonovým reprezentantům. „Bylo to velmi povedené a vtipné. Klobouk dolů před lidmi, kteří ho udělali”, ocenil dílo například Ondřej Moravec.  I díky tomu  mohla tvůrčí dvojka nedávno osobně vyrazit na finále světového poháru do norského Osla.  Své vyvolené tak při závodech  podpořili naživo.

„Kdyby mně před pár týdny někdo řekl, že se podíváme se do Norska na finále světového poháru v biatlonu, myslela bych si, že si ze mě pěkně střílí. A opravdu - za pár týdnů jsme seděli na tribuně, jen pár metrů od norského krále a s úžasem sledovali, jak střílí naši reprezentanti! Atmosféra na stadionu byla skvělá a červené norské vlajky byly doslova všude,“ vyprávěla nadšeně Bohdana Augustinová po návratu do Česka.

Kromě závodů stihli mladí studenti i návštěvu muzea lyžování a skokanského můstku na Holmenkollenu. „Celý prodloužený víkend jsme si hrozně užili,“ dodala Bohdana Augustinová.

A na co že čeští biatlonisté podle tvůrců zmíněného videa vlastně jedou? A co je tedy příčinou jejich fenomenálních úspěchů? Světe, div se, je to nejslavnější česká paštika Májka. Mladí kreativci tak totiž vtipně naráží na fakt, že hlavním partnerem českého biatlonu je v současnosti potravinářská firma Hamé.

Výběr článků

Načítám