Hlavní obsah

Chraňme právo občanů ČR na sebeobranu

Komerční článekVěci Veřejné

Český stát nedokázal zajistit nejenom vládu zákona nad politickými pletichami, kmotrovským businessem a lobbistickými tunely, ale nezajistil dokonce ani elementární bezpečnost svých občanů před násilnými trestnými činy.

Věci Veřejné

Článek

Policie není schopna garantovat dojezdovou dobu na místo činu a dokonce i samotné zákony jsou nastaveny ve prospěch zločinců, nikoliv běžných občanů. Stačí, aby jste se odvážili bránit se útočníkovi a právní následky mohou být opravdu drsné – od odsouzení za bránění v osobní svobodě chudáka zločince až po verdikt úmyslná vražda.

Již máme dost této reality českého právního (ne)řadu! Stav, na který léta upozorňuje spolek Šalamoun včele s Johnem Bokem je nadále neúnosný, po dvouleté práci a intenzivních konzultacích s odbornou veřejnosti máme návrh, jak zabránit ničení životů spořádaných občanů ČR za to, že nebyli ovcemi. Poslanec za VV David Kádner právě podává novelu zákona zavádějící u nás „doktrínu můj dům, můj hrad“ = princip „vlezl jsi neoprávněně do mého obydlí? Nediv se!“

Problém je však o to závažnější, že kromě typického odporu naších „zavedených“ politických stran ještě budeme muset překonat zvůli Bruselu. Eurokomisařka Cecilia Malmström nyní totiž chce v celé EU omezit předpisem držení zbraní lhostejno kde, kdo a proč zbraň drží.

Související témata:

Výběr článků

Načítám