Hlavní obsah

Zima na Klínovci bude letos pecka!

Komerční článek

SKIAREÁL KLÍNOVEC, jako největší krušnohorské lyžařské středisko, připravuje pro svoje návštěvníky a fanoušky skvělou zimu plnou výborného lyžovaní a zážitků.

Nejmodernější lanová dráha v Čechách je na Klínovci

Článek

My jsme areál navštívili, celý jsme ho pro vás projeli a byli jsme opravdu mile překvapeni, že jen 120 km severně od Prahy vyrůstá tak moderní a na české poměry rozsáhlý a komfortní skiareál. A tak nám nezbylo než s radostí konstatovat, že v Krušných horách dochází k přeměně tradičního českého areálu na moderní středisko alpského střihu. Na konkrétní investiční kroky jsme se zeptali spolumajitele skiareálu Petra Zemana:  „V prvním roce investic jsme vyměnili technicky nedostatečnou pomu na sjezdovce Pařezovka za nejmodernější lanovku CineStar Express, která má nejen odpojitelný systém pro snadné nasedání, ale hlavně je unikátní díky oranžové bublině, která chrání před nepřízní počasí. Díky této lanovce jsme mohli sjezdovku Pařezovka prodloužit na téměř dvojnásobnou délku, tedy na 1500 metrů. Byl zde také vytvořen unikátní systém zasněžování technickým sněhem, jehož páteř tvoří velké retenční nádrže a více jak 100 sněžných děl.“

V loňském roce byla postavena na sjezdovce Přemostěná nová čtyřsedačková lanovka SUZUKI. Nakoupily se nové rolby a díky tomu tak flotila šesti roleb upraví během několika hodin svahy tak, že vás každé ráno čeká fantastický manšestr.

A co nás ve Skiareálu Klínovec čeká letos? „I v letošním roce máme pro naše návštěvníky novinky, které je jistě potěší. Již od loňska je náš areál propojený se skiareálem v německém Oberwiesenthalu. Od letošního roku je tento nově vytvořený Skiregion Fichtelberg – Klínovec vzájemně dostupný skibusy, které vás během 10 minut dostanou z vrcholu Klínovce na Fichtelberg a naopak. A veškeré skipasy časově delší než jeden den platí bez jakéhokoliv omezení v obou areálech celého skiregionu, což je na české poměry opravdový unikát. Lyžaři tak mohou využít 7 lanovek, 10 vleků a více něž 27 km sjezdovek. Návštěvníky navíc letos potěší propojení sjezdovek Turistická a Slalomák na lanovku SUZUKI.“

A na příští zimní sezónu 2014/15 je připravena opravdová lyžařská pecka. „Z vrcholu Klínovce směrem k Jáchymovu povede sjezdovka alpských parametrů, jejíž délka bude 3 km, převýšení téměř 500 metrů a její šířka místy až 100 metrů. Tato sjezdovka bude obsluhována nejmodernější čtyřsedačkovou lanovkou, vybavenou opět oranžovými bublinami, které zajišťují návštěvníkům opravdový komfort a pohodlí.“ A podle toho co jsme viděli, přeskočí Skiareál Klínovec díky této sjezdovce a lanovce konkurenční areály o třídu.

A pokud vás Skiareál Klínovec zaujal stejně jako nás, určitě přijeďte! A ubytujte se třeba v některé z budov hotelového komplexu 3 star activity hotels, který se nachází přímo uprostřed lyžařského areálu, hned vedle výše zmíněné sjezdovky Pařezovka.

Toto tradiční hotelové zařízení s bohatou historií nabízí celoročně zázemí pro sportovní a společenské aktivity. Dostatečně veliké společenské prostory umožňují pořádání kulturních a společenských akcí skupin do 100 lidí.

V hotelové restauraci, která obhájila svou účast v rámci Czech Specials! čekejte tradiční českou kuchyni. Tým kuchařů vám uvaří české i krajové speciality Krušných hor. Pro nejen ubytované skupiny zde ochotně připraví také třeba rauty, vepřové hody, nebo coffee breaky. V hlavní budově nechybí bar s kulečníkem, ani kavárna s domácími zákusky. Na vaše ratolesti zde čeká nový dětský koutek, jenž se nachází přímo vedle restaurace, takže zatímco si vaše děti hrají, vy si můžete nerušeně vychutnávat lahodné pokrmy. K nim si můžete vybrat některé z bohaté nabídky jakostních vín. I kuřáci u nás mají vyhrazený svůj prostor.

Volný čas si můžete zpříjemnit návštěvou posilovny, ve které nechybí pingpongový stul, či nově zrekonstruovaného wellness, kde je možno využít whirpool, Kneipův chodník, saunu s ochlazovacím bazénkem, nebo masáže z široké nabídky.

Skiareál Klínovec nabízí komplexní služby a určitě stojí za návštěvu. Sami jsme to vyzkoušeli. Navštivte ho i vy, určitě nebudete litovat!

Výběr článků

Načítám