Hlavní obsah

Studentská soutěž Global Management Challenge jde do finále

Komerční článekGlobal Management Challenge

Na půdě Vysoké školy finanční a správní se 20. března uskutečnilo národní finále soutěže Global Management Challenge, největší světové soutěže v simulaci strategie řízení firem. Z původních 134 studentských týmů se do finále probojovalo 8 nejlepších.

Vítězný tým GMC 2012

Článek

Týmy z řad českých a moravských Vysokých škol soutěžili pod patronací velkých společností jako Seznam.cz, OVB nebo J Banka. Pořadatelem je opět Vysoká škola finanční a správní, která vyhlásí vítěze soutěže 28. března v prostorách Staroměstské radnice v Praze. Vítězný tým pak v dubnu změří svoje síly s dalšími studenty ve světovém finále, které se letos koná v Bukurešti.

Global Management Challenge je největší soutěží na světě v oblasti simulace strategie řízení firem. Modelové obchodní společnosti soutěží na virtuálních trzích EU, NAFTA a internetu s cílem dosáhnout nejvyšší ceny za akcii a nejlepšího tržního postavení na základě dosaženého zisku. Toto kritérium určí vítěznou společnost na trhu a vítězný tým soutěže.

Účastníci soutěže se učí vypracovávat strategii rozvoje, plánovat a pracovat s přidělenou informací. Tým bere na sebe manažerskou zodpovědnost a učí se pracovat společně.

Více detailů o soutěži najdete na jejím webu http://www.vsfs.cz/gmccz/.

Výběr článků

Načítám