Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Kolín, Palach a gauneři - Václav Klaus ml.

Novinky, Václav Klaus ml.

Mediálním světem hýbají popisy silvestrovské zábavy gangů mladých imigrantů v Německu, ve Švédsku i jinde.

Foto: Právo

Václav Klaus mladší

Článek

V mnoha velkých německých městech došlo na Silvestra k nechutným scénám. Hordy mladých přistěhovalců terorizovaly centra měst v tisícových počtech. Pořádaly hony na německé dívky. Ty často končily s roztrhaným oblečením a prádlem. Polonahé a plačící se vrhaly do klubů a restaurací – ve snaze dostat se z pouličního pekla. Policie byla v těžké defenzívě. Jednotliví doprovázející muži neměli sebemenší šanci své ženy ochránit.

Jen v Kolíně nad Rýnem je nyní skoro 400 obětí, které se přihlásily na policii.

Jen v Kolíně nad Rýnem je nyní skoro 400 obětí, které se přihlásily na policii.

Jak uvedl zasahující policista, policejní auta byla zasypána výstřely zábavní pyrotechniky a několik hodin nebyli schopni nastolit jakýkoli pořádek a ochránit normální občany. Někteří zadržení se smíchem roztrhali své provizorní doklady, že „zítra dostanou nové“.

To asi vědí všichni, kdo mají připojení k internetu.

A teď to horší. Za prvé. Jak to, že to okupuje média až posledních pár dnů (dnes je 11. ledna) a první dny bylo ticho po pěšině? Televizní redaktoři zakazovali lidem pozvaným do vysílání, aby spojovali kolínské události s uprchlíky. Napsal to v pátek přední německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). „Televizní redaktoři v rozhovoru před vysíláním dávali pokyn, aby (hosté) v souvislosti s událostmi v Kolíně nemluvili o uprchlících. Jinak bude rozhovor přerušen.“

Ano, sousední stát je řízen nebezpečnými šílenci, přičemž vládnoucí nomenklatura zahrnuje takřka všechna významnější média.

Za druhé. Nomenklatura zahrnuje i lokální politiky. Například kolínskou starostku Henriette Rekerovou. Ta přednesla jakýsi kodex pro německé ženy, jak by se měly správně chovat, aby se takové věci neděly. Například: „K cizím lidem se prý nemají přibližovat na délku kratší, než je délka natažené paže.“

Což o to, málokdo má v krvi tak přesný odhad délky natažené paže jako Němci, ALE! Neplete si ta politička náhodou pachatele a oběti? Nečekali byste spíš volání po zásahu Bundeswehru a nastolení vlády práva v jednom z největších měst Německa? Než pokyny ženám, že nemají „provokovat“.

To byste čekali špatně. Další městská radní oznámila, že v částech města od katedrály k Rýnu nelze zajistit o nadcházejícím karnevalu bezpečnost. Já jsem v Kolíně zamlada pár měsíců studoval na výměnném pobytu. Jedná se o oblast, jako byste řekli: „V Praze se vyhněte území od Václavského náměstí k řece“.

Za třetí. Řadoví policisté dělali na Silvestra, co mohli. Ale bylo jich málo a měli slabou výzbroj. Zato tuto sobotu, když ve městě demonstrovala Pegida, které vládnoucí nomenklatura nadává do pravicových extremistů, byla už policie zcela připravena (vodní děla a tak). Takže vám málem znásilnili a přizabili dceru, a když jdete do ulic „už proboha něco dělejte“ – státní moc vám ukáže svou sílu.

A za čtvrté! Na začátku zlých činů, potlačování svobod a státního teroru je vždy slovo.

V sobotu to bude 47 let, co se na Václavském náměstí zapálil Jan Palach. Obětoval v roce 1969 svůj život na protest proti potlačování svobod a pasivnímu přístupu veřejnosti, požadoval generální stávku. A (bohužel jen na krátký čas) zvedl slušné lidi ze židlí. Nejodpornější části kolaborantů s okupanty byl tento čin pochopitelně trnem v oku. Jeden z nich (poslanec a bývalý šéfredaktor Rudého práva Vilém Nový) přispěchal s tvrzením, že mladík byl sveden diverzními centrálami a namluvili mu prý, že půjde jen o nějaký studený oheň…

Strašný cynismus tváří v tvář tragédii mladého života.

Nyní Lukáš Jelínek, bývalý poradce premiéra Špidly a ministra Zaorálka a někdejší člen ČSSD, uvedl k současným německým událostem toto: „Trochu to na mě působí jako zorganizované, zinscenované, zaplacené s jasným cílem. Už jen proto, že k tomu došlo hned v několika městech.“

Lidi, probuďte se!!!

Václav Klaus ml.

Absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Přes 20 let působil na půdě gymnázia PORG jako učitel, zástupce ředitele a ředitel (15 let). Pod jeho vedením se gymnázium stalo nejúspěšnější střední školou ve výsledcích státní maturity a dalších žebříčcích a rozšířilo se o další dvě pobočky v Praze a Ostravě.

Založil Asociaci aktivních škol (sdružuje přes 100 českých škol). Je autorem mnoha odborných článků, dvou matematických učebnic a dalších knih (publicistika, školský systém).

Od roku 2014 publikuje pondělní komentáře na Novinky.cz.

Vede jeden z největších českých šachových klubů a dosud aktivně závodí na kole.

Na podzim 2017 byl zvolen poslancem za ODS, 16. března 2019 byl ze strany vyloučen. Nyní je poslancem za hnutí Trikolóra.

Více se dočtete na osobním webu autora vkml.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám