Hlavní obsah

Živý mrtvý Skot byl zatčen ve Spojených státech

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vězení se mu nechtělo natolik, že místo toho raději umřel - tedy alespoň na papíře. Ve skutečnosti se 55letý Skot Kim Vincent Avis ukrýval před spravedlností ve Spojených státech, kde byl minulý týden zatčen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie vypátrala Skota, který předstíral svou smrt, aby se vyhnul stíhání za znásilněníVideo: Monterey County Sheriff , AP

 
Článek

Ve své rodné zemi má na kontě 24 obvinění ze znásilnění, kvůli kterým měl být zatčen a putovat za mříže. Avis však místo za katr odcestoval se svým 17letým synem do Los Angeles.

Z kalifornského města se dvojice dostala až k pláži přezdívané „Mortuary Beach” (pohřební pláž), která je nechvalně proslulá vysokým počtem úmrtí. Tam se také 25. února letošního roku měl při nočním koupání Avis ztratit v moři. Tak alespoň situaci popsal policistům mužův syn.

Po několikadenním pátrání, kdy byli do akce nasazeni policejní potápěči či drony, však tělo nebylo k nalezení. Vzhledem k nejasnostem ve výpovědi mladíka vyšla najevo Avisova minulost a smrt se stala krajně podezřelou. Neexistovali svědci, kteří by viděli muže do moře jít, a syn nebyl schopný vysvětlit ani cestu z Los Angeles k pláži. Ačkoliv byl mladík propuštěn bez obvinění zpět do Skotska, pátrání po podezřelém muži stále pokračovalo.

Pět měsíců pátrání

A policisté byli po zhruba pěti měsících skutečně úspěšní. Hledaného muže objevili ve městě Colorado Springs ve státě Colorado, tedy zhruba dva tisíce kilometrů od Los Angeles. Obě země nyní jednají o jeho vydání zpět do Skotska. V hledáčku policie by se také mohl objevit Avisův syn kvůli křivé výpovědi.

Reklama

Výběr článků

Načítám