Hlavní obsah

Modelka Naomi Campbellová se přiznala k napadení policistů

LONDÝN

Britská topmodelka Naomi Campbellová v pátek u londýnského soudu přiznala, že v dubnu v návalu zlosti napadla na londýnském letišti Heathrow dva policisty. Incident se stal poté, co zjistila, že se jí ztratilo jedno ze zavazadel.

Článek

Osmatřicetiletou manekýnku v černém kostýmku a slunečních brýlích doprovodili dnes k soudu v západolondýnské čtvrti Uxbridge její tělesní strážci, kteří ji provedli davem čekajících novinářů a fotografů.

Dlouhonohá kráska čelí v souvislosti s incidentem na letišti šesti bodům obžaloby. Tři se týkají napadení policistů (z toho dvakrát prý napadla jednu a tutéž osobu), jeden se týká obtěžování a dva souvisí s tím, že v letadle prý vyhrožovala členům posádky, plivala na ně a způsobila jim zranění.

Rozsudek ještě vynesen nebyl

Campbellová se dnes přiznala jen ke čtyřem bodům obžaloby, a to k napadení policistů a urážce veřejného činitele, řekla mluvčí soudu.

"Její přiznání jsme přijali," dodala. Rozsudek bude podle agentury Reuters vynesen později. Mluvčí modelky Alan Edwards před soudní budovou řekl, že Campbellová považuje incident za politováníhodný a že by chtěla soudu říci svoji verzi případu.

Naomi Campbellovou policisté 3. dubna vyvedli na letišti Heathrow z letadla britských aerolinií po zuřivém výstupu, kterým reagovala na oznámení posádky stroje směřujícího do Los Angeles, že se ztratilo jedno z jejích zavazadel. Byla zadržena kvůli podezření z útoku na policejního důstojníka a později byla propuštěna na kauci.

Napadení má už na kontě vícero

Nebylo to poprvé, co se modelka, známá svou výbušnou povahou, dostala do konfliktu s policií, nebo se dokonce kvůli svému chování ocitla před soudem.

V roce 2000 například skončila u soudu v kanadském Torontu kvůli napadení své asistentky. Té nakonec zaplatila nezveřejněný finanční obnos a slíbila, že absolvuje kurzy sebeovládání.

V roce 2006 byla Campbellová v New Yorku zatčena za napadení své hospodyně mobilním telefonem.

Loni v lednu byla zase odsouzena k pěti dnům veřejných prací a k absolvování kurzu sebeovládání za napadení své služebné. Campbellová se hájí tvrzením, že za její agresivitou se skrývá přetrvávající odpor vůči otci, který ji jako dítě opustil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám