Hlavní obsah

Největší kriminálník Irska je žena, má na kontě již 648 odsouzení

Novinky, tcs

Jmenuje se Jennifer Armstrongová a je jí 44 let. Je považována za nejčastěji odsuzovaného člověka v Irsku. V sobotu 6. července byla tato žena propuštěna z vězení, o dva dny později ukradla láhev vína a putovala zpět před soud. Její trestní rejstřík nyní činí rekordních 648 odsouzení, žena však spíš než rozhořčení vzbuzuje lítost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Než byla opět na počátku července opět propuštěna z vězení, odseděla si Armstrongová 16 měsíců. Trvalo jí pouze dva dny, než ji opět zatkla policie. Opilá žena se pokusila ukrást láhev vína v hodnotě 8 eur (zhruba 205 korun). K tomu byla silně opilá a policie ji kromě krádeže obvinila ještě z opilosti na veřejnosti.

Za mřížemi už žena strávila celkem 27 let. Když stála před soudem tentokrát, prosila soudkyni „o ještě jednu poslední šanci“, a soudkyně Carol Anne Coolicanová jí vyhověla. Armstrongové tentokrát udělila pouze podmíněný trest.

Dubliňanka má na svém kontě už 648 odsouzení, všechno to byly tresty za nepříliš závažné trestné činy. Z toho je 88 odsouzení za krádež a 216 za intoxikaci na veřejnosti. Armstrongová nyní cítí novou šanci, přestože žije na ulici.

V mládí byla zneužívána a propadla závislosti na heroinu a kokainu. Když se jí podařilo s touto závislostí skoncovat, stala se závislá na alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám