Hlavní obsah

Čtyři australské děti ukradly rodičům auto a vyjely za dobrodružstvím

Podobně jako Petr Pan se i tahle čtveřice malých dobrodruhů na nějakou chvíli přestala řídit pravidly světa dospělých. Děti ve věku od 10 do 14 let v sobotu napsaly dopis na rozloučenou, zabalily rybářské pruty a ukradly rodičům SUV, se kterým ujely asi 960 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se strážcům zákona následující den podařilo vůz najít a zastavit, děti se podle úřadů ve voze zamkly a odmítaly vylézt ven. Policista proto obuškem vyrazil jedno z okýnek auta.

Uvnitř terénního nissanu našli policisté celkem čtyři děti. Dva chlapce ve věku 13 let, jednoho o rok staršího a společnost jim dělala desetiletá dívka. Podle policejního inspektora Darrena Williamse se mohly děti v řízení střídat. „Neumím si představit, že by takovou vzdálenost řídilo jedno dítě,” říká.

Krátce je také pronásledovala dálniční hlídka u města Glen Innes ve státě Nový Jižní Wales, kde zřejmě řídil jeden z 13letých chlapců. Vzhledem k věku řidiče a stavu vozovky policisté z obavy o posádku auta honičku raději ukončili.

Tankovaly bez placení

Děti jsou mimo jiné také podezřelé z tankování bez placení. Prodavač na benzinové pumpě ve městě Banana Harry White tvrdil, že na záznamu z bezpečnostních kamer viděl, jak do kradeného SUV malá osoba okolo 150 centimetrů tankuje diesel v hodnotě asi 1700 korun a následně odjíždí, aniž by zaplatila.

Děti asi měly namířeno do Graftonu, kde žil čtrnáctiletý chlapec. Policie je ale zatím nevyslechla, protože tak nemůže učinit bez přítomnosti rodičů nebo opatrovníka. Podle Williamse budou obviněny, neupřesnil ale z čeho. Inspektor nevěděl, zda jsou děti spřízněny, anebo jak se navzájem poznaly, případně co napsaly ve vzkazu rodičům, poznamenala agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám