Hlavní obsah

Izraelská ambasáda je pro smích. Na fotkách začernila humra, protože není košer

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelské velvyslanectví v Brazílii zveřejnilo na svém twitterovém účtu fotografii velvyslance Yossi Shelleyho s brazilským prezidentem Bolsonarem nad talířem humra. Protože však humr není košer jídlo, pokusil se někdo z ambasády tento fakt „zamaskovat“ tak, že korýše na obou talířích neuměle začernil.

Foto: Twitter Israel no Brasil

Humr není košer, a tak musel z fotky pryč.

Článek

Fotografie byla pořízena v neděli před finále jihoamerického fotbalového poháru. Prezident s diplomatem odjedli, na talíři jsou i přes „snahu“ vidět zbytky humra. Primitivní začernění pochopitelně přitáhlo pozornosti víc, než kdyby fotka byla neupravená.

„Humr je cenzurován!“ rozčiluje se naoko jeden z uživatelů Twitteru pod příspěvkem. „Pánové, nenapadlo vás tu fotku třeba oříznout?“ diví se další.

Velvyslanectví se navzdory mnoha štiplavým dotazům odmítlo ke špatně maskovanému humrovi vyjádřit.

Podle souboru pravidel pro přípravu košer (vhodných) pokrmů, který se nazývá kašrut, může být ke konzumaci použito pouze maso z přežvýkavých sudokopytníků, běžné drůbeže a ryb, které mají ploutve a šupiny. Humři a jiní korýši patří, podobně jako vepřové, mezi zvířata, jejichž maso pravověrní židé jíst nemohou.

Reklama

Výběr článků

Načítám