Hlavní obsah

V nemocnici Inda prohlásili za mrtvého, na pohřbu se však začal hýbat

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádný šok zažila rodina Inda Furqana Mohammada. Poté, co byl lékaři v nemocnici ve městě Lucknow prohlášen za mrtvého, se již chystal smuteční obřad. Dokonce i hrob, do nějž měl být muž pohřben, byl již připraven, když v tom se dvacetiletý Furqan začal hýbat, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Už to vypadalo, že se rodina s mladým mužem, jenž byl od 21. června po nehodě v bezvědomí, navždy rozloučí. Při smutečním obřadu však několik rodinných příslušníků zaznamenalo, jak se údajně mrtvý muž začal hýbat.

„Bylo to hrozné, spatřili jsme, jak se Furqan začal hýbat, tak jsme ho okamžitě převezli do nemocnice, kde ho předtím prohlásili za mrtvého,” popsal situaci starší bratr muže Irfan Mohammad.

Událostí se budeme zabývat a bude důkladně prozkoumána.
Narendra Agarwa - primář nemocnice

V nemocnici byl Furqan připojen na přístroje a ukázalo se, že mrtvý skutečně není. „Měl puls, krevní tlak, reflexy fungovaly. Přestože byl v kritickém stavu a byl připojen na přístroje, mrtvý rozhodně nebyl,” uvedl primář Narendra Agarwa z nemocnice v Lucknow.

Roli mohly hrát peníze

Proč však nemocnice v pondělí prohlásila mladého muže za mrtvého? „Událostí se budeme zabývat a bude důkladně prozkoumána,” dodal Agarwa.

Podle bratra Furqana jsou za podivnou událostí peníze. „Zaplatili jsme nemocnici za péči o bratra přibližně 700 tisíc rupií (asi 220 tisíc korun), víc peněz jsme však na placení účtů neměli. Když jsme o tom informovali nemocnici, zanedlouho jej prohlásili za mrtvého,” míní Irfan, podle nějž rodina zažila traumatizující situaci, kdy se emoce střídaly jako na horské dráze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám