Hlavní obsah

Raději smrt než zhubnout. Vychytralá kočka hraje mrtvou, aby se vyhnula cvičení

Novinky, jdu

Problémy s přibýváním kil netrápí jen lidi, ale také jejich domácí mazlíčky. Donutit je k pravidelným cvikům je náročné, zvláště pokud zleniví. Takové problémy řeší majitelé Laily, obézní kočky z Floridy. Vychytralá kočka se cvikům na běžícím pásu vyhýbá tím, že lehne na záda a s packami ve vzduchu hraje mrtvou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kočka raději předstírá smrt, než aby musela cvičitVideo: AP

 
Článek

Shodit faldíky své obézní kočky Laily se snaží její majitelé každodenními cviky na běžícím pásu. Ty se však zlenivělá kočka snaží obejít tím, že hraje mrtvou. Její kreace zachytili majitelé na videu, které zveřejnila agentura AP.

Na něm se snaží kočku postavit na běžící pás. Ta se však chůzi zarytě brání, a když její prvotní odpor nefunguje, převalí se na záda a packy dá vzhůru. Chvíli poté už se však cvalík nechá s libostí šimrat na svém rozvaleném břiše.

Tábor pro obézní kočky

Ještě před dvěma lety přitom Laila bývala zdravou a aktivní kočkou. „Laila byla normální kočkou, dokud jsme se nepřestěhovali do města a nenechali ji vykastrovat,“ uvedl její majitel Lee Frieden z Gainsville na Floridě. Poté se však přestala aktivně hýbat, zlenivěla a začala nabírat kila.

„Více než rok jsme se snažili u veterinářů zjistit, jak je možné, že nabírá skoro půl kilogramu za měsíc, i když je na přísné dietě,“ vysvětlil. Poté, co všechny testy ukázaly, že s Lailou není nic v nepořádku, rozhodli se kočce nastolit hubnoucí program.

Kromě cviků na běžícím pásu naordinovali majitelé líné kočce i přísnější dietu a venkovní procházky, kterým se jen tak nevyhne. „Také navštěvuje každou středu tábor pro obézní kočky na veterinářské fakultě University of Florida,“ dodal majitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám