Hlavní obsah

Zátoka rejnoků ve zlínské zoo odkrývá překvapení, první narozené mládě siby ománské

– Zlín
Právo, Aleš Fuksa

Nebývalý úspěch se podařil chovatelům ve zlínské zoologické zahradě. Poprvé po pěti letech chovu skupiny mořských rejnoků siby ománské se jedné ze samic narodilo mládě.

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě rejnokaVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Na konci května jsme se dočkali velkého překvapení. Kromě skupiny osmnácti dospělých jedinců jsme spatřili v Zátoce rejnoků i první mládě siby ománské. Dlouhé roky jsme se snažili vytvořit pro rejnoky co nejlepší chovatelské podmínky,“ sdělila mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková.

Zátoka rejnoků je v areálu zahrady unikátním projektem. Svým pojetím a rozlohou nemá v celé Evropě obdoby. „Pouze v naší zoo si návštěvníci mohou rejnoky pohladit a dokonce i nakrmit krevetami,“ sdělila mluvčí.

Novorozená samička je zatím umístěná spolu s třemi dalšími rejnoky v oddělené části bazénu. I tak ji ale mohou návštěvníci Zátoky rejnoků spatřit.

„Mladá samička už si ale postupně zvyká na nové prostředí a také na kontakt s lidmi. K naší velké radosti již přijímá potravu, kterou tvoří drobně nakrájené mušle,“ uvedla mluvčí. Na přímý kontakt s ní si však samotní návštěvníci zatím budou muset ještě chvíli počkat.

Reklama

Výběr článků

Načítám