Hlavní obsah

Uprostřed lesů našli zachovalou protézu. Spadla tam parašutistovi

Novinky, tsc

Dřevorubci v kalifornském okrese Sonoma narazili v pondělí na něco, co v lese nepotkáte každý den. Mezi stromy ležela zachovalá nožní protéza. Na místo byli okamžitě přivoláni policisté. Po krátkém pátrání mohli s úlevou konstatovat, že její majitel neleží někde dál v lesích, ale je živý a zdravý.

Foto: Sonoma Sheriff

Nález protézy uprostřed lesů všechny dost překvapil.

Článek

Od počátku vyšetřování případu podivného nálezu úřad šerifa operoval s možností, že noha spadla do lesa z oblohy. Šerifovi zástupci proto kontaktovali nedaleké letiště, kde jim sdělili, že v neděli tam s padákem opravdu jeden muž s umělou nohou skákal.

Ukázalo se, že parašutista jménem Dion (úřady jeho příjmení nezveřejnily) ztratil svou umělou nohu krátce poté, co vyskočil z letadla. Protéza se mezi stromy zřítila z výšky zhruba tří kilometrů

Foto: Sonoma Sheriff

Předávání protézy jejímu majiteli

Policisté Diona kontaktovali a ten si v úterý přijel nohu v hodnotě 15 tisíc dolarů (zhruba 345 tisíc korun) na policejní stanici vyzvednout. Policistům s notnou dávkou černého humoru vysvětlil, že to není poprvé, co ztratil nohu při seskoku. Jenže tehdy to byla noha pravá. Dion podotkl, že už může tvrdit, že při skákání ztratil obě dvě nohy.

Parašutista, kterého ani vážná nehoda neodradila od celoživotní vášně, byl hlavně rád, že protéza nikoho nebo něco netrefila. Policistům slíbil, že si nohu příště lépe připevní a ti mu na oplátku popřáli hodně štěstí do dalších seskoků.

Reklama

Výběr článků

Načítám