Hlavní obsah

Do britské věznice se drogy a mobily pašovaly v mrtvých potkanech

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynalézavost kriminálníků, kteří se pokoušejí dostat do věznic zakázané předměty a látky, nezná hranic. Do věznice v britském Dorsetu se drogy a mobilní telefony pašovaly v tělech mrtvých potkanů. S odvoláním na vyjádření britského ministerstva spravedlnosti o tom informovala BBC.

Foto: UK Ministry of Justice

V mrtvých potkanech se pašovaly drogy a mobilní telefony.

Článek

Tři těla mrtvých hlodavců nalezli počátkem března strážní ve věznici Guys Marsh stojící nedaleko městečka Shaftesbury v hrabství Dorset. Od krku až ke slabinám byla těla potkanů zašitá, což okamžitě vzbudilo podezření.

Foto: UK Ministry of Justice

Část zabaveného zboží

Těla potkanů byla nacpaná mobilními telefony a drogami. Ve třech potkanech strážní nalezli pět mobilních telefonů, nabíječky, tři SIM karty a větší množství drog – marihuanu a nebezpečné syntetické kanabinoidy nazývané spice.

Kontrabandem vycpaní potkani leželi pohození za plotem na pozemku věznice. Zde si je měli vyzvednout vězni, kteří zboží ve věznici dál přeprodávali.

Foto: UK Ministry of Justice

Mrtvý potkan obsahoval poměrně velké mnžoství zakázaných předmětů.

„Nález ukazuje neobyčejnou vynalézavost, se kterou se kriminálníci snaží drogy do vězení propašovat,“ uvedl ministr vězeňství Rory Stewart. Mrtví hlodavci se tak zařadili do seznamu neobvyklých taktik pašování, který už obsahuje pašování za pomoci dronů, poštovních holubů nebo uvnitř tenisových míčků.

Reklama

Výběr článků

Načítám