Hlavní obsah

Zoo odhalila tajemství – vzácného tučňáka albína

– Gdaňsk

Mládě tučňáka brýlového, které přišlo na svět ve vzácné podobě jako albín, se o víkendu poprvé ukázalo návštěvníkům zoologické zahrady v Gdaňsku na severu Polska.

Foto: Profimedia.cz

V polské zoo mají albínského tučňáka.

Článek

„Pokud víme, tak nic podobného se (v zajetí) nevyskytuje nikde jinde ve světě,” prohlásil ředitel zoo Michal Targowski v televizi TVN.

Bílé mládě přišlo na svět v půlce prosince a ošetřovatelé v první chvíli nevěřili vlastním očím. Mláděti se dostalo nejlepší péče a jeho existence byla až doteď přísně tajná, vylíčila stanice na svém webu.

„Největší poklad gdaňské zoo” nyní měří 28 centimetrů a váží půldruhého kilogramu, pohlaví ještě není známé. Ani ještě nemá jméno.

Vyžaduje péči

„Je silný a v dobrém zdravotním stavu. Má chuť k jídlu a velmi důležité je, že rodiče jsou u něj,” poznamenal Targowski na adresu mláděte, které kromě rodičů má za společníky čtyři nejklidnější exempláře z hejna sedmi desítek tučňáků v gdaňské zoo.

Foto: Profimedia.cz

Tučňák je v dobré kondici

„Musíme se o něj starat, aby se mu nic zlého nestalo,” vysvětlil ředitel. Je totiž možné, že jiní tučňáci by nemuseli albína akceptovat. Tučňáci brýloví hnízdí výhradně na pobřeží Jižní Afriky.

Jejich populace se rychle ztenčuje vinou znečištění a zmenšování jejich přirozeného prostředí vlivem člověka a průmyslu, poznamenala agentura AFP.

Reklama

Výběr článků

Načítám