Hlavní obsah

Puma se v USA zatoulala do města, hasiči ji sundali z patnáctimetrové výšky

Novinky, tcs

Hasičské jednotky všude na světě vyjíždějí jednou za čas ke kočkám, které uvízly ve větvích stromu. Ta, k níž zavolali v sobotu hasiče v americkém městě Hesperia v Kalifornii, však měla poněkud větší rozměry. Na stromě se ve výšce zhruba 15 metrů nad zemí uvelebila puma.

Foto: San Bernardino County Fire

Uspané zvíře ze stromu snesli hasiči.

Článek

Pumy americké si jako první povšiml obyvatel města Hesperia, jemuž se šelma usídlila na stromě před domem. Přivolaní hasiči vyklidili oblast a spolu s ochranáři přírody vypracovali plán, jak nejlépe dostat pumu ze stromu.

Foto: San Bernardino County Fire

Mladá puma se usadila na stormě ve výšce zhruba 15 metrů.

V některých případech uspaná zvířata spadnou ze stromu do připravených plachet, tentokrát museli pro omámenou šelmu hasiči vyšplhat.

Dole na zemi byla puma vyšetřena biologem a později v pořádku vypuštěna zpět do divočiny. Jednalo se o mladého dospělého samce hledajícího zřejmě nové teritorium.

„Pro mladé pumy je to běžné chování,“ vysvětlil biolog Kevin Brennan. Nechávat zvíře na stromě by však bylo nebezpečné jak pro obyvatele, tak pro samotnou pumu.

Foto: San Bernardino County Fire

Zvíře bylo prohlédnuto biologem a posléze vypuštěno zpět do divočiny.

Přestože občas k setkání pumy a člověka dochází, jsou útoky těchto horských šelem extrémně vzácné. Jeden z takových případů se odehrál minulý měsíc. Turista tehdy zvíře zardousil holýma rukama. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám