Hlavní obsah

Žena si z restaurace přinesla kachní vejce a teď má neobvyklého mazlíčka

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku celého neobvyklého příběhu stála zvědavost. Na konci je kachna jménem Daisy, která už dva roky dělá společnost devětatřicetileté Erice Limové z Malajsie. K nezvyklému domácímu mazlíčkovi přišla Erica celkem zvláštním způsobem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Balut je kontroverzní pokrm, který pochází nejspíše z Filipín, ale stal se populárním ve velké části jihovýchodní Asie. Jedná se o uvařené kachní vejce, ve kterém je zhruba 14 až 21 dní starý zárodek.

Erica říká, že před dvěma lety chtěla zjistit, zda toto jídlo v Malajsii opravdu dostane. Jedno neuvařené vejce v restauraci, která tento pokrm nabízí, zakoupila a odnesla si ho domů. Místo, aby vejce rozbila, umístila ho do inkubátoru a čekala, zda se kachní mládě vylíhne.

Není jasné, zda si Erica vejce pořizovala se záměrem kachnu si ponechat nebo pouze zjistit, zda je zárodek živý. Když se však malá kachnička vyklubala, Erica měla okamžitě jasno. „Okamžitě jsem se zamilovala. A tak jsem se stala na Den Otců 2017 matkou,“ uvedla Erica pro server Star2.

Malou kachničku pojmenovala Daisy, i když teď ji spíše nazývá Bibit. Jako mazlíček je kachna prý naprosto úžasná a bez problémů se přátelí s Eričiným postarším psem Feibo. Oproti obvyklým mazlíčkům má prý ještě jednu nezanedbatelnou výhodu. „Každých pětadvacet hodin mi snáší vejce, takže teď mám docela slušnou zásobu,“ uvedla Erica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám