Hlavní obsah

Dobroděj desítkám mrznoucích bezdomovců v Chicagu zaplatil hotel

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Třeskuté mrazy, které v těchto dnech sužují Spojené státy jsou problémem také pro lidi bez domova. Jedním z měst zasaženým extrémním počasím je i Chicago. Neznámý člověk ve městě zaplatil hotel 70 bezdomovcům, kteří tak mohou až do konce týdne přečkat zimu v teple, informuje server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Mrazy komplikují život v Chicagu

Článek

Neznámý dobroděj sedmdesátce bezdomovců zaplatil hotel ve dnech, kdy teplota ve městě klesala až k minus 25 stupňům Celsia. Pocitová teplota, ve které se zohledňuje i síla větru, nebo vlhkost, se pohybovala ještě níž.

Pokusy zahřát bezdomovce ve městě propan-butanovými lahvemi ztroskotaly po nehodě, při které došlo k explozi jedné z nich. Ačkoliv si nehoda nevyžádala žádné zranění, další pokračování provizorního kempu bylo hasiči zakázáno.

Zhruba 70 lidí bez domova se tak ocitlo na pospas zimě. Ve hře bylo jejich umístění do centra Armády spásy.

Foto: Profimedia.cz

Zamrzlo i Michiganské jezero

„Volal nám někdo z vedení města, zda bychom nenašli zhruba 70 míst pro lidi postižené výbuchem. My byli připraveni je přijmout, ale za chvíli zvonil telefon znovu. Řekli nám, že už místa nejsou potřeba, že se nějaký samaritán rozhodl těm lidem zaplatit hotel,” řekla pro CNN Jacqueline Rachevová, mluvčí chicagské pobočky Armády spásy.

Rachevová uvedla, že nezná jméno dobroděje, ani hotel, ve kterém jsou lidé ubytováni. „Vždycky jsem věděla, že místní lidé mají velké srdce. Všichni jsme rádi, že se povedlo ty lidi bez domova v tomto počasí ubytovat,” uvedla a požádala obyvatele, aby již nenosili plynové hořáky, které jsou velmi nebezpečné.

Předpověď je příznivější

Obyvatelé Chicaga čelí nejsilnějším mrazům za celou generaci. V uplynulých dnech bylo ve městě chladněji než na severním pólu, a dokonce zamrzlo i Michiganské jezero, které je pátým největším jezerem na světě. Dobrou zprávou je, že by si lidé mohli o víkendu na chvíli oddechnout. Podle předpovědí by se teploty mohly dostat nad nulu a tuhá zima by měla povolit.

Moc klidu si však obyvatelé Chicaga zřejmě neužijí, po oblevě totiž budou hrozit na území města záplavy ze zamrzlého jezera.

Reklama

Výběr článků

Načítám