Hlavní obsah

Mayová poletí do Bruselu s letkou stíhaček Spitfire, internet se baví chybou BBC

Uživatelé sociálních sítí v Británii se baví chybou zpravodajské stanice BBC, která v televizním vysílání během referování o možné cestě premiérky Theresy Mayové do Bruselu zařadila černobílé záběry bojové letky z druhé světové války. BBC ujistila, že na vině je lidské selhání. Někteří pisatelé na internetu ale v záměně vidí důkaz zaujatosti korporace ve prospěch brexitu, napsal deník The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Theresa Mayová

Článek

„Theresa Mayová říká, že se plánuje vrátit do Bruselu a znovu vyjednávat o své brexitové dohodě. Unijní vůdci ale říkají, že dohoda je hotová a jednání znovu neotevřou,“ ohlásila moderátorka středečních večerních zpráv. Na pozadí mezitím běžely záběry legendárních britských stíhacích letounů Spitfire.

Editor pořadu Paul Royall posléze vysvětlil, že klip byl zamýšlen jako upoutávka na reportáž o novém londýnském muzeu věnovanému bitvě o Británii. Na Twitteru zažertoval, že si je zcela jist, že Mayová nepoletí do belgické metropole ve spitfiru.

Někteří proevropští uživatelé sociálních sítí jsou ale podle The Guardian ohledně takového vysvětlení skeptičtí. Incident považují za úmyslnou podprahovou narážku na boj premiérky s EU o podobu nadcházejícího odchodu Spojeného království z bloku.

Reklama

Výběr článků

Načítám