Hlavní obsah

Čínský ředitel základní školy vymyslel originální způsob, jak přimět děti ke sportu

Novinky, zkr

Vymyslet v Číně povinnou ranní rozcvičku tak, aby žáky bavila, není jednoduché. Ředitel jedné ze základních škol proto přišel s originálním nápadem - místo tradičního cvičení začal s dětmi tancovat shuffle dance. Po zveřejnění videonahrávky, kde pod jeho vedením masově tancuje celá škola, se z ředitele stala hvězda, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ředitel čínské základní školy předcvičuje svým žákům shuffle danceVideo: Reuters

 
Článek

Podle nařízení čínského ministerstva školství by měly základní a střední školy nabídnout svým žákům 25 až 30 minut ranního cvičení. Ředitel základní školy Si-kuan v provincii Šan-si nejdřív s dětmi provozoval kalistheniku, tedy cvičení s vlastní tělesnou vahou, žáci ale moc nadšení neprojevovali.

Kromě toho školní dvůr byl na klasické sportování nedostačující. „Hřiště je příliš malé, aby se sem vešlo přes 700 studentů a aby tady běhali nebo dělali jiné sporty, které potřebují větší prostor,“ dodal ředitel Pcheng-fej Čang.

Ten se s tancem shuffle dance seznámil teprve loni v létě. Hned ho ale napadlo, že tohle by bylo pro jeho svěřence ideální forma cvičení. V listopadu sestavil tým, který celou školu během jednoho měsíce naučil taneční kroky.

Od té doby se všichni na ranní rozcvičku těší. A pozitivní vliv to má i na studium. „Děti jsou většinou po cvičení úplně nadšené do učení,“ pochvaluje si ředitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám