Hlavní obsah

Kuchaře nemáme. Trump pohostil fotbalisty jídlem z fastfoodu

Novinky, tcs

Americký prezident Trump přijal na tradiční slavnostní večeři vítězný tým univerzitní fotbalové ligy Clemson Tigers. Jenže kvůli tzv. shutdownu chybějí v Bílém domě kuchaři, a tak se prezident musel uchýlit k netradičnímu řešení. Sportovcům nechal dovézt hamburgery, pizzy a saláty z nejznámějších fastfoodových řetězců.

Donald Trump pohostil fotbalisty jídlem z rychlého občerstveníVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Zatímco jindy by se sportovci mohli těšit z několika vybraných chodů připravených špičkovými kuchaři, letos si museli vystačit s burgry a pizzou. Jídla připravená několika známými fastfoodovými řetězci na hráče čekala na stříbrných podnosech.

Kvůli zablokování rozpočtu fungují od loňského prosince federální úřady v omezeném rozpočtu. Omezení chodu kvůli financování se dotýká zhruba čtvrtiny úřadů včetně Bílého domu. Kuchaři Bílého domu patří mezi ty, na které peníze momentálně nejsou.

„Takže jsme měli na výběr, nedáme vám žádné jídlo, nebo vám první dáma spolu s druhou dámou udělá nějaký rychlý salát? Já ale řekl, že vy na saláty nejste, tak jsem nechal poslat pro 1000 hamburgrů,“ uvedl prezident, sám velký milovník tohoto jídla. Chybět samozřejmě nemohly hranolky a různé druhy pizz.

Reklama

Výběr článků

Načítám