Hlavní obsah

Anglickou kanalizaci ucpal tukovec větší než boeing

Novinky, nčs
Sidmouth

Obří tukovec – hrouda směsi tuků, použitých ubrousků a špíny – ucpal na jihozápadě Anglie kanalizaci. Nechutná směs se objevila v pobřežním městě Sidmouth a měří přes 60 metrů. Video z útrob kanalizace zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obří tuková sraženina ucpala kanalizaci v AngliiVideo: Reuters

 
Článek

Složení mastné masy pochází zejména z použitých jednorázových ubrousků, dětských plen, toaletního papíru a dalších hygienických potřeb, doplněná o tuky z restaurací a fast foodů. Na délku měří hrouda 64 metrů, což je víc než dopravní letadlo Boeing 747, šikmá věž v Pise nebo dva tenisové kurty.

Anglické úřady oznámily, že odstranění hmoty bude trvat zhruba osm týdnů a práce začnou začátkem února. Dodaly také, že tukovec byl nalezen včas a nehrozí znečištění moře. Díky tomu, že byla hrouda nalezena poměrně daleko od lidských obydlí, nemělo by se čištění dotknout obyvatel.

Ředitel jihozápadního povodí Andrew Roantree uvedl, že případy mastných hmot nejsou pouze ve velkých městech, ale také právě u pobřežních sídel jako Sidmouth. V roce 2017 byl obří tukovec o hmotnosti 130 tun objeven ve východním Londýně. Po vyčištění byl dokonce vystaven pro veřejnost. [celá zpráva]

Anketa

Vyléváte použitý tuk do odpadu?
Ano, často
11,4 %
Ano, ale jen zřídka
13,7 %
Ne
74,9 %
Celkem hlasovalo 5624 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám