Hlavní obsah

Dcera se díky testům DNA setkala s biologickou matkou. Po téměř 70 letech

Novinky, nčs

První setkání s biologickou matkou prožila Američanka Connie Moultroupová z města Richmond ve státě Vermont až po 69 letech. Pomohl jí k tomu rozbor DNA, který odhalil, že její matkou je dnes 88letá Genevieve Purintonová z Tampy. Ta porodila své jediné dítě v roce 1949. O jejich setkání informoval server abcnews.com.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Když před téměř 70 lety porodila tehdy 18letá Purintonová nedaleko Chicaga dceru, zřejmě netušila, že ji poprvé uvidí až v dalším tisíciletí. Personál porodnice tehdy svobodné matce oznámil, že dítě při porodu zemřelo. Jak řekla deníku New York Times, nehádala se, ani nechtěla vidět úmrtní list, což podle ní byla chyba, kterou připisuje tehdejšímu mládí.

Její dcera byla ve skutečnosti adoptována rodinou z jihu Kalifornie a svou biologickou matku neznala. Až když nedávno podstoupila test DNA pro společnost Ancestry, která pomáhá lidem určovat jejich původ, dozvěděla se Connie Moultroupová informace o své sestřenici, jež ji dovedly až k matce.

 Setkání matky s dcerou proběhlo po téměř 70 letech.

Moultroupová se dostala k dokumentům o adopci, již zařizoval tehdejší lékař v porodnici, která v současné době již neexistuje. Podpis matky byl připojen. „Neměla jsem ponětí, co jsem podepisovala,“ řekla Purintonová.

Matka s dcerou mají stejné záliby

Matka s dcerou se poprvé setkaly v Tampě začátkem prosince. „Snila jsem o tom celý život,“ řekla o setkání dcera. „Pamatuju si, že už když mi bylo asi pět, přála jsem si matku poznat,“ doplnila.

Při jejich shledání nemohl nikdo pochybovat, že se potkala rodina. Kromě viditelné podobnosti mají obě ženy zálibu ve vaření a háčkování. Moultroupová se rovněž dozvěděla, že ze strany svého biologického otce má dvě nevlastní sestry. Purintonová zase není už jen matkou, ale také babičkou a dvojnásobnou prababičkou.

Mezi lety 1945 a 1973, kdy byla ve Spojených státech interrupce nelegální, byly stovky tisíc žen přinuceny vzdát se vlastních dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám