Hlavní obsah

Předstíral smrt, aby nemusel do vězení. Nepovedlo se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdánlivě neprůstřelný plán vymyslel jeden muž z Aljašky, aby unikl dlouhému pobytu ve vězení za vážný přečin. Zpočátku mu vše vycházelo, ale nakonec trestu stejně neunikl a ještě musí platit tučnou pokutu jako náhradu za náklady za pátrání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pětatřicetiletý rybář Ryan Meganack měl být v roce 2016 odsouzen za sexuální útok na ženu, napsala agentura AP. Byl by to jeho druhý trest za sexuální trestný čin, takže z vězení by se ven jen tak nedostal. Přišel proto s plánem, který by klidně mohli v Hollywoodu zfilmovat.

Šest dní před verdiktem vyjel na své lodi na moře a zinscenoval havárii. Když poté jeho člun našli, motor nefungoval, ačkoli byl klíč v pozici „zapnuto“, plyn byl nastaven naplno a uvnitř byla jedna bota a prázdná lahev tvrdého alkoholu.

Vypadalo to, jako by opravdu havaroval a utopil se. Jenže Meganack se v pořádku vrátil na pevninu v doprovodu své přítelkyně Ivy Rodriguezové. On se vydal do lesů poblíž domova své matky, kde si připravil provizorní tábořiště se zásobami, ona šla do domu jeho matky, které, aby byla iluze dokonalá, druhý den ráno sdělila, že se s Meganackem pohádali a on poté odjel opilý na svém člunu, který byl navíc rozbitý.

Prozradila ho partnerka

Americká pobřežní stráž proto spustila rozsáhlou pátrací akci, do níž se zapojily i místní záchranné složky a dobrovolníci z Meganackova domovského Port Grahamu, informovala tamní televizní stanice KTUU. Jakmile by pátrání skončilo, chtěl Meganack z Aljašky uprchnout.

Jenže k tomu nedošlo. Rodriguezová ho totiž zradila a začala spolupracovat s úřady. Prozradila jim místo, kde se její přítel nachází, a varovala je, že je ozbrojený. Netrvalo dlouho a došlo k jeho zadržení.

Kromě původního trestu 15 let za mřížemi s 10letou podmínkou dostal Meganack navíc ještě dva a půl roku a musí uhradit v přepočtu téměř devět milionů korun pobřežní stráži jako náhradu za pátrání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám