Hlavní obsah

Skupinka mladých se vydala na opuštěný ostrov na nafukovací matraci. Ztroskotali

Tři mladíci a dívka z Británie se před několika dny vydali z jedné z pláží v australském Queenslandu na přilehlý opuštěný ostrov. Na tom by ostatně nebylo nic zvláštního, kdyby k transportu nepoužili nafukovací matraci. Neadekvátní dopravní prostředek jim při vylodění praskl a na ostrově tak zůstali několik dní uvězněni, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Tři mladíci a jedna dívka se na nafukovací matraci vydali na ostrov Gloucester, který je od pobřeží vzdálen asi jeden kilometr. „Viděli jsme ho (ostrov) z pláže, zdál se být blízko. Mysleli jsme si, že k němu jednoduše doplaveme,“ řekl jeden z účastníků nevydařeného výletu známý pouze jako Dale.

„Matraci jsme testovali o den dříve na jezeře a vydržela tíhu nás všech,” dodal s tím, že na ostrov si s sebou vzali ještě věci na kempování, jídlo a vodu.

Cesta na ostrov byla delší, než předpokládali, zabrala jim zhruba dvě hodiny. To nejhorší je ale mělo teprve potkat. Když totiž konečně vstoupili na břeh, nafukovací matrace jim při kontaktu s drsným pobřežím praskla.

O pomoc požádali na sociálních sítích

„Slunce pomalu zapadalo a v moři jsme zahlédli tři žraloky, plavat zpátky se nám proto moc nechtělo,“ vysvětlil Dale. Protože u sebe měli mobilní telefony, nenapadlo je nic lepšího než požádat o pomoc na sociálních sítích. „Bude to znít hloupě, ale praskla nám nafukovací matrace a uvízli jsme. Mohl by pro nás někdo, kdo má loď, přijet? Klidně vám zaplatíme!“ napsal na Facebook jeden z nich.

Příspěvek se neobešel bez řady posměšných komentářů. „Zavolejte Tomu Hanksovi, ten bude vědět, co dělat,“ napsal jeden z uživatelů v reakci na hercovu hlavní roli ve filmu Trosečník.

Nakonec si ale příspěvku všimla i žena, která pro ně přijela a vysvobodila je. Dale uvedl, že na ostrově strávili několik dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám